Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Muž musel platiť dvom ženám. Vyhrážali sa mu zverejnením sexuálnych videí
Zdielať na

Muž musel platiť dvom ženám. Vyhrážali sa mu zverejnením sexuálnych videí

HORNÝ ZEMPLÍN / Aby zabránil rozpadu manželstva, nechal sa vydierať. Stálo ho to stovky eur. Muž z Horného Zemplína musel platiť za to, aby 2 ženy nezverejnili komunikáciu na sexuálnu tematiku s jednou z nich. Keď ale pýtali stále viac a viac, skutok nahlásil a ženy v pondelok 25. marca sudca podľa informácií Jany Tóthovej uznal za vinné. Upozorňujeme, že nasledujúci obsah nie je vhodný pre detského diváka.

Na sociálnej sieti sa skontaktovali s 33-ročným Humenčanom. Písomná komunikácia sa vyhrotila tým, že od neho pýtali peniaze. Do problémov sa dostali bezprostredne po tom, ako muž skutok nahlásil. Neskôr ho začali vydierať. Pýtali od neho rôzne sumy peňazí. Poslať ich mal na účet.

"Pod hrozbou, že ak tak neurobí, tak zašlú jeho manželke, blízkej rodine a okoliu screenshoty jeho komunikácie so staršou z obvinených na sexuálnu tematiku a taktiež video, kde ma vykonávať sexuálny styk so psom," ozrejmil Daniel Ďžobanik, hovorca Krajského riditeľstva v Prešove.

Ženy ponechali na slobode

Muž sa obával, že mu to zničí manželstvo a tak ženám na účet poslal postupne vyše 1 300 eur. Trvalo to štyri mesiace. Ony postupne pýtali viac. Posledná požiadavky bola, aby im zaplatil 3-tisíc eur. Keď pýtali ďalšie peniaze, do hry vstúpili policajti. Vydieračky sa posadili na lavicu obžalovaných. 

Policajti zistili, že ide o ženy vo veku 24 a 27 rokov. S mužom sa skontaktovali cez sociálne siete. Staršia pochádza z Brestova, mladšia z obce Karná. Po ich dolapení vyšetrovateľ navrhol, aby boli stíhané väzobne, no sudca ich napokon ponechal na slobode s viacerými obmedzeniami. Musia sa vyhýbať konfliktným situáciám a byť pod dohľadom probačného a mediačného úradníka. "Súd obvineným uložil zákaz styku s poškodeným a zákaz priblížiť sa k nemu na vzdialenosť menšiu ako 5 metrov," hovorí Anna Kolářová, zastupujúca hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji.

Venujú sa aj prípadu styku so psom

Dolapením vydieračiek sa ale policajné vyšetrovanie neskončilo. Ďalšej riešia rozmer údajného styku so psom. "K uvedenému sa vzhľadom na citlivosť prípadu nebudeme bližšie vyjadrovať," povedala Jana Ligdayvoá, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. 

Ženy sudca zhodne uznal za vinné. Ku skutku sa priznali. V prokurátorom uzavreli dohodu o vine a treste. Súd ich uznal za vinné. "Za to sa odsudzujú na trest odňatia slobody v trvaní troch rokov. Súd obvineným výkon trestu podmienečne odkladá a určuje skúšobnú dobu, v prípad obvinenej v prvom rade na 4 roky a u obvinenej v druhom rade na 3 roky," uviedla Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. 

Poškodenému musia zároveň vrátiť peniaze, ktoré od neho vylákali. Verdikt prvostupňového súdu je právoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy