Oblačno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Rodičia týrali deti, priväzovali ich pred televízor
Zdielať na
Zahraničie

Rodičia týrali deti, priväzovali ich pred televízor

Dve malé dievčatká a dvaja chlapci zažili traumu, ktorá ich poznačí na celý život. Rodičia ich totiž mesiace na hodiny spútavali pred televízorom, aby im dali pokoj. Výsledkom sú vývojové poruchy a citová deprivácia.

Takýto prípad týrania detí si rakúske úrady nepamätajú. Stalo sa to vo Viedni a úrady zasiahli na základe indícií od lekárov v pôrodnici. Tým sa totiž hneď nezdalo, že istá matka neprejavovala o svoju dcérku po pôrode žiadny záujem. Sociálni pracovníci sa okamžite dali do pátrania a to čo zistili po návšteve domácnosti ich doslova šokovalo.

Deti pred televíziou

Nezamestnaní rodičia svojim dvom malým dievčatkám a chlapcom vo veku 10 mesiacov až štyri a pol roka obmedzovali pohyb natoľko často, že následkov sa podľa psychológov nezbavia do konca života.

Pripevňovali ich do detských kočíkov, ktoré postavili pred zapnutý televízor.

Psychické následky sa u detí prejavili rôzne. Starší so súrodencov napríklad trpí poruchou reči. Podľa psychológov sa dá predpokladať, že deti budú mať problémy s chovaním vo vzťahu k iným ľuďom. „V prípade frustrácie môžu zareagovať neadekvátne,“ vysvetlil psychológ Christian Popow.

Súrodenci sa v súčasnosti nachádzajú v opatere náhradnej rodiny. „Šance na návrat k rodičom sú malé. Tí navyše doteraz ani nepochopili, že robili niečo zlé,“ uviedol pre agentúru APA hovorca úradu pre starostlivosť o deti.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy