Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Šok na palube lietadla: Jedna z pasažierok začala počas letu rodiť
Zdielať na

Šok na palube lietadla: Jedna z pasažierok začala počas letu rodiť

Zdroj: Profimedia (ilustračná fotografia)

BANGKOK / Dramatický let zažili cestujúci z Taipei do Bangkoku, keď jedna z pasažierok začala rodiť. Situáciu ihneď riešil pilot, ktorý sa ponáhľal žene na pomoc. Pilotovanie lietadla prenechal kolegovi.

Hoci thajský pilot Jakarin Sararnrakskul nemal žiadne lekárske vzdelanie, stal sa národným hrdinom. Bábätko prišlo na svet bez komplikácií, píše portál Travel Tomorrow"Ako pilot pracujem 18 rokov. Práve som v lietadle pomohol novorodencovi. Som taký hrdý na to, že som ho mohol pomôcť priviesť na svet," pochválil sa pilot na sociálnej sieti. K príspevku pridal aj fotografiu, na ktorej novorodenca drží v náručí.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jakarin Sararnrakskul (@drjakarin)

Posádka dala bábätku aj prezývku

Matku a novorodenca skontrolovali lekári, ktorý už v Bangkoku čakali na lietadlo. Posádka dala bábätku prezývku "Nebeské dieťa," pretože sa narodilo vo vzduchu na palube lietadla, píše web Sky News. Lietanie v tehotenstve je podľa Národnej zdravotnej služby bezpečné, ženy by sa ale mali poradiť so svojim lekárom. "Po 28. týždni tehotenstva si letecká spoločnosť môže vyžiadať od vášho lekára alebo pôrodnej asistentky list s potvrdením vášho termínu pôrodu a že vám nehrozia komplikácie," doplnila NHS.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy