Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Tragická nehoda pri Nitre. Za volantom zomrel 36-ročný vodič
Zdielať na

Tragická nehoda pri Nitre. Za volantom zomrel 36-ročný vodič

NITRA / Vodič Tomáš (36) prišiel o život. Osudným sa mu stali dážď a mokrá cesta. Autom zišiel z cesty a vrazil do stromu. Tragédia sa stala v noci neďaleko Podhorian.

Krátko po pol noci smeroval 36-ročný muž na aute od obce Pohranice na Nitru. V tom čase bola cesta mokrá a husto pršalo. Prechádzal ľavotočivou zákrutou čo zrejme však nezvládol a vyletel z cesty. "Vodič prešiel do protismeru a mimo cesty," informovala Jana Šinková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.

Potom, ako vodič s autom zišiel z cesty vrazil rovno do stromu. Predná časť vozidla bola po čelnom náraze totálne zdemolovaná. Okoloidúci muža z auta dostali a snažili sa mu pomôcť. S oživovaním do príchodu záchranárov pomáhali aj policajti a hasiči. "Operátorka tiesňovej linky 155 vykonávala telefonickú asistovanú resuscitáciu až do príchodu ambulancie na miesto," uviedla Petra Klimešová, hovorkyňa OS ZZS.

Aj napriek snahe sa vodiča už oživiť nepodarilo a zraneniam podľahol. Policajti na mieste zaisťovali stopy, aby zistili čo sa podpísalo pod túto tragickú zrážku. "Alkohol u vodiča bude zisťovaný pri pitve," dodala Šinková. Zdemolované vozidlo odviezla z miesta odťahová služba. Okolnosti tejto nehody sú v štádiu vyšetrovania. "Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," doplnila Šinková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy