Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Detaily úmrtia Navaľného: Čo sa dialo po príchode zdravotníkov?
Zdielať na

Detaily úmrtia Navaľného: Čo sa dialo po príchode zdravotníkov?

MOSKVA / Zdravotníci z nemocnice v meste Labytnangi v Jamalskoneneckom autonómnom okruhu na ďalekom severe Ruska strávili viac ako pol hodiny pokusmi o resuscitáciu ruského opozičného politika Alexeja Navaľného. Informovala o tom v piatok agentúra AFP s odvolaním sa na ruské médiá.

Posádka sanitky dorazila do väzenskej kolónie, kde sa nachádzal Alexej Navaľnyj, za sedem minút. Do areálu kolónie sa k pacientovi dostala za dve minúty. "Po príchode na miesto pokračovala v resuscitácii, ktorú už poskytli lekári kolónie. Strávili s tým viac ako pol hodiny. Pacient však zomrel,“ uviedla nemocnica v stanovisku citovanom agentúrou Interfax.

​​Mesto Labytnangi a dedinu Charp, kde sa nachádza trestanecká kolónia Polárny vlk, delí vzdialenosť približne 34 kilometrov. O úmrtí Navaľného informovala ruská väzenská služba, podľa ktorej odsúdenému politikovi prišlo v piatok 16. februára po vychádzke nevoľno a takmer okamžite stratil vedomie.

Špekuluje sa o krvnej zrazenine

"Zdravotníci ústavu prišli okamžite na miesto a boli privolaní aj záchranári. Vykonané boli všetky potrebné resuscitačné opatrenia, avšak bez pozitívnych výsledkov. Záchranári skonštatovali smrť odsúdeného. Príčiny smrti sa zisťujú," uviedla väzenská služba.
Zdroj prokremeľskej televízie RT tvrdí, že príčinou smrti Navaľného bola krvná zrazenina.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy