Polojasno
21°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Putin vyzval Rusov, aby mali viac detí
Zdielať na

Putin vyzval Rusov, aby mali viac detí

Zdroj: TASR

MOSKVA / Šéf Kremľa Vladimir Putin sa vo štvrtok (15.2.) počas návštevy továrne na výrobu tankov na Urale snažil motivovať Rusov, aby mali viac detí. Putin sám seba vyhlasuje za podporovateľa "tradičných hodnôt" založených na rodine, národe a pravoslávnej viere.

Ukrajine pred takmer dvoma rokmi utrpelo Rusko veľké straty, ktorých rozsah ale oficiálne miesta nezverejňujú. Státisíce ľudí utiekli z Ruska z dôvodu nesúhlasu s týmto konfliktom alebo zo strachu, že budú povolaní do boja. "Ak chceme prežiť ako etnikum žijúc v Rusku, musíme mať aspoň dve deti," vyjadril sa Putin. "Na to, aby ste sa mohli rozširovať a rozvíjať, potrebujete aspoň tri deti," dodal.

Vladimir Putinov apeluje na zvýšenie pôrodnosti zaznel počas jeho štvrtkovej návštevy v Uralvagonzavode, ktorý je najväčším závodom na výrobu tzv. hlavných bojových tankov v Rusku a ktorý v súčasnosti funguje v nepretržitej prevádzke. Šéf Kremľa počas návštevy prisľúbil, že zaistí finančné zdroje, aby továreň mohla vyškoliť ďalších 1500 kvalifikovaných zamestnancov, uviedol denník The Guardian. Samotný Putin má z prvého manželstva dve dcéry. Podľa nepotvrdených zdrojov má i ďalších potomkov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy