Jasno
14°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
TV JOJ získala plány teroristov na zabíjanie Izraelčanov v Pásme Gazy
Zdielať na

TV JOJ získala plány teroristov na zabíjanie Izraelčanov v Pásme Gazy

GAZA / TV JOJ získala od izraelskej armády dokumenty, ktoré boli nájdené pri prehliadke mŕtvych tiel zabijakov v Pásme Gaza v oblasti kibuc (osada). Islamisti, ktorí prepadli a vyvraždili tamojšie dediny 7. októbra 2023, boli presne a detailne pripravení na zabíjanie. V Izraeli je stále aj reportér TV JOJ Rasťo Striško, ktorý sleduje situáciu na Blízkom Východe. Upozorňujeme, že video nie je vhodné pre maloletých divákov.

Pre Izraelskú vládu aj armádu je aktuálne nevyhnutná podpora krajín z celého sveta pri ich boji s terorizmom. Účelom zverejnenia manuálov je preto informovať ľudí o tom, čomu Izraelčania v súčasnej dobe čelia.

Izraelská armáda považuje za potrebné informovať ľudí po celom svete o dôkazoch, ktoré preukazujú barbarské zverstvá spáchané militantmi na obyvateľoch Izraela. Preto po analýze získaných dôkazov z miesta masakru v oblasti kibuc zverejnila niektoré videá, ktoré nakrúcali priamo zabijaci pri vraždení civilistov aj vojakov izraelskej armády.

​Okrem týrania žien a popravovania batoliat, na mieste v napadnutej oblasti našli popravených vojakov s odrezanými hlavami. V napadnutých dedinách teroristi zanechali svoju vlajku a steny domov postriekali arabskými nápismi s náboženským motívom.

Kto vypracoval informačné manuály na únos, prepadnutie a zabíjanie Izraelčanov v kibuci IDF a tajné zložky stále zisťujú. (Preklad manuálov nájdete v článku nižšie.)

Manuály jasne opisujú, ako postupovať pri obsadení osád

V manuáloch je jasne a stručne opísané, ako majú postupovať pri obsadení osád v kibuci. "Zabezpečovacie zložky prelomia oplotenie kibucu na severozápadnej strane vyznačenej na mape, potom dve bunky postúpia cestami 55, 56 a 57. Jedna bunka preberie východnú časť a druhá západnú časť kibucu," uvádzajú manuály. V prehľadných návodoch je opísané, že majú zabíjať civilistov, brať rukojemníkov, zmocniť sa školy, miestneho úradu.

Ďalej je v nich napísané, ako majú zabíjať nožmi, ako majú oddeliť ženy a deti od mužov a zabezpečiť prístupové a únikové cesty. "Neuvádzajte počet únoscov a ich zbraní. Zakryte okná a otvory," uvádza manuál. Nemajú uvádzať ani počet zranených a mŕtvych. "Ukážte silu. Neukazujte slabosť ani strach," zdôrazňuje manuál.

Musia zabiť každého z rukojemníkov, kto kladie odpor

Ďalej sa v nich môžete dočítať, ako sa majú zabezpečiť na boj zozbieraním dostatočného množstva jedla a nápojov. "Vytvorte chaos pomocou strelných zbraní, dymových alebo omračujúcich granátov, nepriamych hrozieb, elektrických šokov, násilia, terorizmu a zabíjania ako poslednej možnosti," píše sa v manuáli. Majú vytvárať chaos a všetko nakrúcať nepretržite na kamery a mobilné telefóny. "Zabezpečte video alebo audio živé vysielanie medzi skupinami v teréne," uvádza sa v manuáli.

Bojovníci na mieste majú zakázané vyjednávať a musia zabiť každého z rukojemníkov, kto kladie odpor alebo nespolupracuje. Bez rozdielu, či ide o ženu, dieťa, muža, starcov. "Zabite každého, kto môže predstavovať hrozbu alebo spôsobiť rozptýlenie či vyrušenie," píše sa v manuáli.

Opísané sú aj hodnosti izraelských vojakov či ich obrana

V ďalších dokumentoch sú detailne vysvetlené hodnosti, ktoré majú izraelskí vojaci, či nákres, ako rozoznajú funkciu vojakov napríklad podľa častí uniforiem. "Pri bránach a hlavných vchodoch je stráž, striedanie zmien sa tu vykonáva často, v okolí sú kamery a radary," informuje manuál. Majú okamžite a nepretržite zaznamenávať priebeh celého útoku a zabezpečiť, aby ich vzájomná komunikácia bola ochránená.

V manuáloch sú každej bojovej bunke priradené konkrétne úlohy. Bunka 1 má okrem iného zničiť strážne miesto pri bráne kibucu, prevziať sekretariát a jedáleň. "Zhromaždite rukojemníkov v jedálni a pripravte sa na odvoz niektorých z nich do Pásma Gazy," píše sa ďalej v manuáli. Bunka 2 má napríklad zabrániť akejkoľvek vzdušnej hrozbe, presunúť rukojemníkov do prvej cely, dohliadať na oblasť mládežníckeho hnutia Bnei Akiva či dohliadať na školu.

Manuály našli na miestach masakrov

​Všetky materiály boli podľa Izraelského velenia obranných síl získané ako dôkazy na miestach masakru v kibuci a v dedinách, do ktorých militanti z hnutia Hamas vnikli na motorkách alebo paraglajdoch. Izraelská armáda na mieste útokov našla svojich zabitých vojakov, ktorým islamisti odrezali hlavy.

Ako už informoval reportér TV JOJ Rasťo Striško, ktorý nakrúcal v Pásme Gaza, ženám a deťom militanti rezali prsty, na miestach boli nájdené samopalmi popravené batoľatá, spálené ľudské telá a zábery, ako náboženskí fanatici zabíjali izraelských osadníkov. Reportér Rasťo Striško videl záznamy, ktoré analyzuje izraelská armáda. Na nich vidieť, ako niektorým obyvateľom domu islamisti sekajú hlavy motykou.

Podľa Izraelských obranných síl (IDF) je Izrael vo vojne s barbarmi z militantného hnutia Hamas, ktoré majú za úlohu definitívne zničiť. Izrael od útoku ničí masívnymi raketovými a leteckými náletmi v Gaze všetky oblasti kontrolované hnutím Hamas. Chcú zničiť vojenské a politické velenie Hamasu, ktoré je pre Izraelčanov brutálnou barbarskou teroristickou organizáciou.

Teroristi po popravách Izraelčanov telefonovali do Gazy svojim rodinám

Armáda získala aj zvukové záznamy teroristov, ktorí po popravách Izraelčanov telefonovali do Gazy svojim rodinám. Teroristi volali domov z izraelských mobilov, ktoré ukradli obetiam. Jeden islamista sa v zvukovej nahrávke, ktorú mal možnosť počuť náš reportér Rasťo Striško, chválil svojmu otcovi tým, že zabil desať Židov. "Otec, som hrdina. Počuješ? Otvor WhatsApp na mojom telefóne a uvidíš, čo som urobil. Zabil som ich desať, počuješ? V kibuci som zabil desiatich Židov. Modli sa za mňa, otec. Tvoj syn sa stal hrdinom. Som hrdina!" hovorí na nahrávke muž svojmu otcovi.

Muž, ktorého islamista oslovuje na zázname otec, mu odpovedá, aby sa tam vrátil a pokračoval v zabíjaní. "Otec, ja sa tam už nemám ako vrátiť, už sme odišli, už sme inde. Počuješ? Zabil som ich desiatich!" pokračuje syn. 

V telefonickej nahrávke sa ozýva aj ženský hlas. Má ísť o útočníkovu matku. Tá synovi odpovie: "Prosím ťa, sľúb mi, že sa domov vrátiš živý. Sľúb mi to. Sľubuješ?" Jej syn ale ďalej pokračuje radostným pokrikom: "Otec, tvoj syn sa stal hrdinom. Otec, pozrite sa, čo som urobil."

Celý rozhovor si môžete vypočuť tu:

Spoločné oznámenie IDF a ISA:

V rámci úsilia o nastolenie plnej kontroly a rehabilitáciu komunít zasiahnutých inváziou a masakrom Hamasu v južnom Izraeli, ISA a IDF lokalizovali telefón patriaci jednej zo zavraždených žien, ktorý použil jeden z teroristov. Na tomto telefóne sa našla nahrávka rozhovoru medzi teroristom a jeho rodinou v pásme Gazy, v ktorom hrdo oslavuje masaker, ktorý spáchal na Židoch. Nahrávka bola prvýkrát odhalená v utorok 24. októbra večer v Bezpečnostnej rade OSN.

​Ako reakciu na útoky Izraelčanov na zničenie radikálov z Hamasu vydali svoje aktuálne stanovisko aj Izraelské obranné sily (IDF). "Chceme priviesť Hamas do stavu úplného rozkladu – jeho vodcov, jeho vojenské zložky a jeho pracovné mechanizmy. Preto útočíme a odstraňujeme vysokopostavených veliteľov a členov, ničíme infraštruktúru a konáme s veľkým odhodlaním," uviedli IDF. Podľa neho je to cesta neutíchajúcich útokov, ktoré poškodzujú Hamas všade a vo všetkých smeroch. "Na pozemné operácie na juhu sme dobre pripravení. Južné velenie má kvalitné operačné plány. Existujú taktické, operatívne a strategické úvahy, ktoré poskytli dodatočný čas. Jednotky, ktoré majú viac času, sú lepšie pripravené. To je to, čo teraz robíme,” uvádza sa ďalej v stanovisku IDF.

Manuál únosov nájdený pri telách teroristov Hamasu

1. Zhromažďovanie

Prvá etapa

  1. Zhromaždite rukojemníkov na niekoľkých miestach, každá skupina vo svojich operačných oblastiach, ktoré boli vopred určené na mapách.
  2. Čas začiatku zhromaždenia: keď každá skupina dokončí čistenie svojho operačného priestoru.

Druhá etapa

  1. Zhromaždite všetkých rukojemníkov na jednom alebo dvoch miestach (určia sa v teréne).
  2. Čas začiatku zhromaždenia: ihneď po skončení prvej etapy.

2. Izolácia a kontrola v rámci oblasti a okolo nej

  • Zabite každého, kto môže predstavovať hrozbu alebo spôsobiť rozptýlenie či vyrušenie.
  • Vytvorte chaos pomocou strelných zbraní, dymových alebo omračujúcich granátov, nepriamych hrozieb, elektrických šokov, násilia, terorizmu a zabíjania ako poslednej možnosti.
  • Zviažte zápästia alebo členky každého rukojemníka, skupinové viazanie a prísne zaviazanie očí.
  • Zablokujte vjazdy a výjazdy z areálu a jeho okolia.
  • Automobilové bomby.
  • Výbušné nálože.
  • Ostreľovači.
  • Vytyčovanie v oblasti.
  • Vykonajte akcie rýchlo.
  • Delegovanie úloh (realizácia - diskusie - vytyčovanie - rezervy - publicita - logistika - pohotovosť/pomoc).
  • Použitie sedatívnych prostriedkov.

3. Bezpečnosť / Zabezpečenie

  • Prehľadajte rukojemníkov.
  • Zozbierajte doklady.
  • Držte rukojemníkov ďalej od zbraní a prostriedkov na samovraždu.
  • Zviažte zápästia alebo členky a zaviažte oči.
  • Oddeľte a izolujte (ženy a deti / muži).
  • Zabíjajte problémových a tých, ktorí predstavujú hrozbu.
  • Zabezpečte pohyb osôb zakrytím okien a dverí.
  • Opevnenie a neustále zlepšovanie opevnenia.
  • Zhromaždite niekoľko rukojemníkov v oblasti a použite ich ako potravu pre delá, aby boli jasne viditeľní.

4. Zásoby

  • Nazbierajte čo najviac jedla a nápojov.
  • Zorganizujte jedlo a pitie + potreby + osvetlenie + prvá pomoc.
  • Ako potravu pre rukojemníkov nepoužívajte svoje vlastné zásoby (s výnimkou núdzových situácií).

5. Maskovanie a skrývanie sa

  • Neuvádzajte počet únoscov a ich zbraní.
  • Nedeklarujte svoje spojenie s vonkajším svetom.
  • Utajte miesto držania / väznenia (rukojemníkov).
  • Utajte spôsob stráženia a zmien.
  • Zapáľte veľké množstvo miest.
  • Zakryte okná a otvory.
  • Neuvádzajte počet zranených a mŕtvych (nepriateľov).
  • Ukážte silu. Neukazujte slabosť ani strach.

6. Komunikácia

  • Ak je to možné, používajte iba zabezpečené komunikačné prostriedky.
  • Dodajte komunikáciu (mobilnú) z miestnych zdrojov (pripojte sa čo najviac k izraelskej sieti).
  • Zdržujte sa bezdrôtovej komunikácie v otvorených priestoroch.
  • Dôkladne skontrolujte sieťové káble, aby ste vytvorili súkromnú komunikačnú sieť (ak je to možné). Zabezpečte, aby rozhlasové vysielanie sprostredkovalo vývoj (situácie) hlavnému vedeniu.
  • Zabezpečte video/audio živé vysielanie medzi skupinami v teréne.

7. Živé vysielanie

  • Priamy prenos snímok pri overovaní lokálnej a inej súvisiacej komunikačnej technológie je opodstatnený.
  • Neplytvajte batériou a úložným priestorom fotoaparátu, ale používajte ich čo najviac.

8. Vyjednávanie

  • Politické vyjednávania sú v mene vedenia hnutia a „mechanizmu“.
  • Ak je to možné, nezapájajte sa do rokovaní v teréne.
  • S nepriateľom budú v teréne komunikovať iba tí najvyššie postavení a po celý čas musia zostať v kontakte so svojimi veliteľmi.
  • Ak je komunikácia prerušená, pokúste sa prediskutovať a sprostredkovať to, po čo sme prišli.

Operačné plány nájdené pri telách teroristov Hamasu

Misia: Zaútočte a ovládnite kibuc Sa'ad a držte rukojemníkov.

1. Misia: Redukovaná 2. záložná čata 2. záložnej roty 1. práporu zaútočí pomocou výbušnín na kibuc Sa'ad v deň A o hodine S, aby prevzala kontrolu nad kibucom a spôsobila čo najväčšie straty a zajme rukojemníkov, kým sa neuvoľnia ďalšie body, okrem zabezpečenia cesty 232.

2. Informácie o kibuci

3. Počet obyvateľov: 760 osôb

4. Bezpečnostné zložky
Stranami zodpovednými za bezpečnosť kibucu sú armáda, a to najmä brigáda Severný „Gefen“ a Divízia Gazy. Účelom bezpečnostného oddelenia je chrániť obyvateľov kibucu, ich majetok a návštevníkov kibucu. Dá sa povedať, že úlohou rezortu a jeho kompetenciami sú väčšinou bežné bezpečnostné opatrenia a bezpečnosť v kibuci, zabezpečenie vzdelávacích inštitúcií, príprava na mimoriadne situácie a podieľanie sa na obnove protileteckých krytov v kibuci. Slúžia tiež ako spojenie medzi kibucom a zodpovednou bezpečnostnou agentúrou (armádou).

Pri bránach a hlavných vchodoch je stráž, striedanie smien sa tu vykonáva často. V kibuci a jeho okolí sú kamery a radary.

Realizácia misie

Manévrovací plán - podriadená bunka postupuje so zaisťovacími silami. Zabezpečovacie zložky prelomia oplotenie kibucu na severozápadnej strane vyznačenej na mape, potom dve bunky postúpia cestami 55, 56 a 57. Jedna bunka preberie východnú časť a druhá západnú časť kibucu. Musia zastreliť čo najviac obetí, zajať rukojemníkov a niektorých z nich pomocou rôznych áut odviesť do pásma Gazy.

Úlohy bojovej bunky 1:

  • Vytvorenie prieniku na určenom mieste vo vonkajšom plote cieľa.
  • Zničenie strážneho miesta pri bráne kibucu.
  • Prevzatie sekretariátu kibucu.
  • Prevzatie jedálne.
  • Zhromaždenie rukojemníkov v jedálni a príprava niektorých z nich na presun do pásma Gazy.
  • Prevzatie školy.
  • Príprava troch záloh.

Úlohy bojovej bunky 2:

  • Zabránenie akejkoľvek vzdušnej hrozbe, kým sú jednotky na ceste.
  • Zhromaždenie rukojemníkov a ich presun do prvej bunky.
  • Dohľad nad oblasťou mládežníckeho hnutia Bnei Akiva.
  • Dohľad nad školou.
  • Príprava troch záloh

Pokrokové mechanizmy

  • Zostava: Konvoj 4 motocyklov vpredu - obranný džíp - 2 motocykle - obranný džíp - 2 motocykle
  • Dĺžka konvoja: asi 125 metrov

Súvisiace články

Najčítanejšie správy