Jasno
17°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Reportér TV JOJ sleduje situáciu v Izraeli: Ešte pred pár dňami boli vojaci s rodinou, dnes žijú v prachu pásma Gazy
Zdielať na

Reportér TV JOJ sleduje situáciu v Izraeli: Ešte pred pár dňami boli vojaci s rodinou, dnes žijú v prachu pásma Gazy

IZRAEL / Izraelská armáda zatiaľ masívny útok na zničenie islamistov z palestínskej organizácie Hamas nespustila. Pásmo Gazy aj Izraelské pohraničie je ale plné vojakov. Reportér TV JOJ Rasťo Striško s nimi nakrúcal len niekoľko kilometrov od pozícií Hamasu. V reportáži uvidíte, ako sa Izraelčania starajú o svojich obrancov.

​​Pohraničie pásma Gazy. Blízko k pozíciám bojovníkov Hamas. Pri vojenskej základni izraelskej armády majú vojaci svoj stan s jedlom, kde jedia, keď sa stiahnu zo svojich pozícií, aby si oddýchli. "Môžem sa s nimi rozprávať, ale nie na kameru. Od útoku militantov držia obrannú líniu aj spia na pozíciách," opísal reportér Rasťo Striško. Ak velenie vydá rozkaz na pozemný útok na radikálov, vyrazia okamžite, hovoria vojaci. Teroristov zničia.

Medzi mladými mužmi sú aj ženy. Niektoré ešte pred pár dňami chodili do práce, boli s rodinou. Dnes aj ony žijú v prachu pásma Gazy.

Dobrovoľník Jeff takto prišiel pomáhať z Ameriky, kde žije aj s rodinou. "Podporujeme armádu, Izrael, celé rodiny. To je to, čo teraz robíme," povedal. Pozície Hamasu sú vzdialené asi 25 minút cesty odtiaľ. "Nie je to ďaleko, sme priamo vo vojenskej oblasti na hranici," dodal Jeff.

Izraelská armáda je pripravená na pozemnú operáciu. Počas dňa môžete vidieť desiatky vozidiel prepravujúcich muníciu. Všetky sú pripravené na to, aby mohli Izraelčania zaútočiť na pozície Hamasu a ako tvrdia - zničiť túto militantnú organizáciu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy