Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Vrah Johna Lennona ostáva za mrežami!
Zdielať na
Zahraničie

Vrah Johna Lennona ostáva za mrežami!

Vrah Johna Lennona ostáva naďalej vo väzení. Markovi Davidovi Chapmanovi zamietli šiesty pokus o podmienečné prepustenie z väzby.

Komisia, ktorá rozhoduje o podmienečných prepusteniach po telekonferencii väzňom zamietla Chapmanovu žiadosť. Vrah Johna Lennona sedí voväznici Attica v štáte New York. "Prepustenie je stále neadekvátne a nezlučiteľné so záujmom spoločnosti" uvádza sa v stanovisku komisie.

Dnes už 55-ročný Chapman zabil Johna Lennona 8. decembra 1980 pred obytným domom v newyorskej štvrti Manhattan, kde hudobník býval. K vražde sa sám priznal a hoci znalecký posudok potvrdil psychické ochorenie, odsúdili ho na odňatie slobody v trvaní najmenej 20 rokov.

Od roku 2000 môže každé dva roky požiadať o podmienečné prepustenie, o čo sa už pokúsil šesťkrát. Ďalšiu žiadosť bude môcť podať v roku 2012.

Vdova po Lennonovi Yoko Ono (77) sa k Chapmanovým opakovaným žiadostiam stavala odmietavo. Aj tento rok v liste komisii opakovane zdôraznila, že vrah jej manžela patrí za mreže, pretože stále predstavuje potenciálnu hrozbu.

Zdielať na

Najčítanejšie správy