Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Tínedžerka zavolala na políciu, že je v dome zlodej. Schovala sa do šatníka
Zdielať na

Tínedžerka zavolala na políciu, že je v dome zlodej. Schovala sa do šatníka

SEATTLE/USA / Americký Seattle je známy vysokou kriminalitou. V posledných dňoch sú v centre pozornosti najmä vlámania. Jedno z nich sa skončilo veľmi neočakávane. Páchateľ nechcel, aby ho zatkli a tak začal piť benzín.

Policajti v Seattli dostali hlásenie o podozrivom mužovi, ktorý sa pohybuje s rebríkom a kanistrom benzínu po štvrti rodinných domov. "Len za posledný týždeň nám nahlásili celkovo 8 vlámaní," uviedla hovorkyňa polície v meste Seattle.

O niekoľko minút volala vystrašená dievčina, že sa im niekto vlámal do domu. Povedala, že sa ukryla do šatníka a veľmi sa bojí. Keď prišli policajti k dverám, počuli zvnútra podozrivé zvuky. "Obávali sa o jej život a bezpečnosť, preto vyrazili dvere. Následne ju aj páchateľa začali hľadať," opísala akciu hovorkyňa polície. Páchateľa našli v garáži domu. Sedel vo vozidle majiteľa domu a keď ho polícia vyzvala, aby vystúpil s rukami nad hlavou, schmatol kanister benzínu a začal z neho hltavo piť. "Policajti rozbili okno na strane vodiča a muža vytiahli z vozidla," doplnila hovorkyňa. V dome zaistili vyšetrovatelia dôkazy vrátane kusu dreva, z ktorého trčalo viacero klincov. Dievčina bola, našťastie, v poriadku. "17-ročná tínedžerka sa v tom čase nachádzala na poschodí domu," uzavrela hovorkyňa. Muž skončil v policajnej cele. Podľa otca dievčaťa v dome veľa škody nestihol narobiť, zjedol m však pizzu a chipsy. Súd mu stanovila kauciu na 20 tisíc dolárov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy