Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Aj pápež potrebuje dovolenku. Pozrite sa, ako oddychuje Benedikt XVI.
Zdielať na

Aj pápež potrebuje dovolenku. Pozrite sa, ako oddychuje Benedikt XVI.

Zdroj: ISIFA

Hlava katolíckej cirkvi oddychuje, ale nezaháľa. Pozrite si fotogalériu a videoreportáž z prázdnin Benedikta XVI.

Dovolenka v poradí už 265. pápeža sa tak dá nazvať pracovnými prázdninami. Okrem oddychu totiž aj piľne študuje a veľa číta. Snaží sa tiež pokračovať v úlohe, ktorú si vytýčil ešte dva roky pred svojím zvolením do pápežského rúcha. V roku 2003 totiž Benedikt XVI. začal písať prvý zväzok o živote Ježiša Krista. Toto leto by rád svoje dielo dokončil.

Ako informoval The Daily Telegraph, hovorca Vatikánu Federico Lombardi vyhlásil už krátko po príchode pápeža do svojho súkromného sídla v Castel Gandolfo začiatkom júla, že Benedikt je plný elánu a oddýchnutý. Doplnil, že sa "ihneď začal venovať čítaniu a štúdiu... Je to vlastne pochopiteľné, keďže je preňho dôležité dokončiť projekt, ktorý začal pred niekoľkými rokmi."

Fotografie z "dovolenky" nám teda približujú prázdniny pápeža katolíckej cirkvi a biskupa mesta Rím, kde ho vidno v šiltovke, usmiateho, neúnavne debatujúceho alebo rozjímajúceho nad vatikánskymi novinami L´Osservatore Romano.

;hl=en_US&fs=1" width="620" height="489"><//embed><//embed><//embed><//embed><//embed><//embed><//embed><//embed><//embed><//embed>

Najčítanejšie správy