Oblačno
15°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Muž chcel predať ročného chlapca z Ukrajiny. Takto rozhodol súd
Zdielať na

Muž chcel predať ročného chlapca z Ukrajiny. Takto rozhodol súd

SLOVENSKO/UKRAJINA / Na Slovensku mal odo mňa kúpiť dieťa. To sú slová matky z Ukrajiny, ktorá prišla na ukrajinsko-slovenskú hranicu s ročným synčekom. Sprevádzal ju 43-ročný muž, ktorého priamo tam zadržala ukrajinská polícia. Podľa tamojšej polície mal v úmysle predať dieťa za 25 tisíc dolárov. Situácii sa venuje reportérka Katarína Kleknerová.

​Vo štvrtok 13. júla skončilo rozhodovania v prípade predaja detí, konkrétne malého ukrajinského chlapca, ktorý mal len 11 mesiacov. Polícia obvinila 43-ročného Denisa zo zločinu obchodovania s ľuďmi. Následne ho vzali do väzby, no nechcel byť väzobne stíhaný, tak zaplatil kauciu vo výške jedného milióna hrivien, čo je v prepočte približne 24 tisíc eur. Na súde padol verdikt, že napriek tomu poputuje do väzby.

Muž vinu poprel

Na otázku, komu chcel dieťa predať odpovedal: "Všetky otázky položte advokátovi, nikto nikomu nič nepredával," uviedol Denis. Podľa polície chcel dieťa kúpiť od ženy zo Žitomira za 5000 dolárov, a následne ho predať za 20-tisíc. Muž je otcom dvoch dcér. Jedna z nich pred budovou neustále plakala. Manželka tvrdí, že istý muž menom Saša to vtedy naňho našil a sám ušiel za hranicu. "Naňho to našili a teraz trpí za nič, on je nevinný," tvrdí manželka zadržaného muža.

Z väzby sa Denis pred pár dňami dostal na slobodu, zaplatil kauciu milión hrivien, čo je v prepočte približne 24 tisíc eur. Dnes súd v rozhodovaní pokračoval. Na to, aby mohol zostať ďalej na slobode, musí zaplatiť takmer dvojnásobok. Manželka zadržaného mala kontaktovať aj matku, od ktorej chcel muž dieťa kúpiť. "Ja som jej skúšala telefonovať, ale už sa s ňou neviem spojiť, lebo si zablokovala moje číslo," vysvetlila manželka.

Vyšetrovanie predaja detí je stále na začiatku. Za zločin obchodovania s ľuďmi je trestná sadzba na Ukrajine 8 a ž 15 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy