Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Zdvihol chlapca a z výšky ho hodil o zem. Páchateľa zachytilo video
Zdielať na

Zdvihol chlapca a z výšky ho hodil o zem. Páchateľa zachytilo video

BRATISLAVA / Maloletý chlapec sa stal obeťou agresivity neznámeho mladíka. Vo verejne prístupnom boxerskom ringu mu hrubou silou spôsobil vážnejšie poranenie ruky. Nepomohol mu a z miesta odišiel. Polícia po útočníkovi pátra. Upozorňujeme, že zábery vo videu nie sú vhodné pre maloleté osoby.

Mladík, ktorý si oblieka tmavé tričko, sa v ringu postavil oproti 13-ročnému chlapcovi. Počas boxerského súboja ho mal z nepochopiteľných dôvodov zdvihnúť nad hlavu a z výšky ho hodiť o zem. "V dôsledku tohto konania utrpel maloletý zlomeninu oboch kostí ľavej ruky, ktorá si vyžiadala lekárske ošetrenie a hospitalizáciu," informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Podľa informácií TV JOJ privolalo záchranku maloleté dievča. K chlapcovi smerovala sanitka, ktorú napokon odvolali, pretože sa ozval jeho otec. Ten svojho zraneného syna na ošetrenie do nemocnice priviezol sám.

 Stanovisko Box Clubu Ružinov 821:

Občianske združenie Box Club Ružinov 821 veľmi ľutuje incidentu, ktorý sa odohral 23.6.2023 v ringu umiestnenom v rámci detského ihriska, o ktorom sme sa dozvedeli až dnes. Ring je na detských ihriskách umiestnený viac ako 10 rokov a podobný incident sa ešte nestal. Pravidelne ho využívajú boxerské a iné športové kluby na organizované tréningy pre verejnosť, domáce ako aj medzinárodné športové turnaje. Využíva ho taktiež aj široká verejnosť vo voľných časoch počas dňa. Deti si nacvičujú gymnastické prvky ako kotúle, premety bokom atď., keďže podlaha je odpružená doskami, na ktorých je penová výstelka s plachtou. Našim cieľom je vychovávať deti a mládež, aby sa predchádzalo takýmto incidentom. Venujeme sa deťom už od 7 rokov, mládeži. V našom klube sme vychovali od roku 2007 stovky členov, ktorí boli aktívne zapojení do výchovného procesu a získali medailové umiestnenia na domácej aj medzinárodnej úrovni. Zo zverejneného videozáznamu sme neidentifikovali žiadneho člena klubu a určite budeme v rámci našich možností nápomocní pri odhaľovaní vinníka tohto odsúdeniahodného incidentu. K podobným nešťastiam žiaľ prichádza denne a je nám veľmi ľúto, že sa jedno z nich odohralo práve na detskom ihrisku, ktoré je určené predovšetkým pre deti a športových nadšencov.

V tejto súvislosti polícia pátra po totožnosti mužov na videu, ktoré zverejnila na sociálnej sieti. Akékoľvek informácie o totožnosti osôb môžu občania oznámiť na bezplatnom čísle polície 158, osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení, prípadne formou súkromnej správy na sociálnej sieti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy