Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hoteloví hostia skončili s otravou v nemocnici. Personál zodpovednosť odmieta
Zdielať na

Hoteloví hostia skončili s otravou v nemocnici. Personál zodpovednosť odmieta

PRAHA / 6 ľudí skončilo v nemocnici po otrave jedlom v centre Prahy. Skupinka je ubytovaná v hoteli. Ten ale odmieta, že by žalúdočné problémy, kŕče a zvracanie mohli mať spojitosť s jeho reštauráciou.

Krátko predpoludním boli záchranári privolaní do hotela v centre Prahy. "Dôvodom bolo oznámenie na linku 158, že je niekoľkým hosťom zle," priblížil Ján Rybanský, hovorca polície. 

Záchranári boli na mieste v priebehu niekoľkých minút. V hoteli našli turistov, ktorým bolo zle, mali kŕče v bruchu a zvracali. "Bývam tu v hoteli. Videl som sanitky a policajtov, tak som sa išiel pozrieť," opísal situáciu turista z Grécka.

"Do hotela vyrazili tri posádky záchranárov, lekár a tiež inšpektor. Na mieste bolo niekoľko osôb, ktorým bolo zle. Starostlivosť záchranárov potrebovalo celkovo 6 dospelých osôb, ktorým bolo zle, zvracali a trpeli celkovou slabosťou. Následne sme ich transportovali do nemocnice na ďalšie vyšetrenia," uviedla Jana Poštová, hovorkyňa záchrannej služby. Celý prípad prevzala do rúk polícia. "Bude sa zisťovať, čo za nákazou stojí, a kde sa títo ľudia nakazili," doplnil Rybanský.

Dorazila aj hygiena, aby preverila miestnu kuchyňu. Turisti boli ubytovaní v tom istom hoteli. Ten ale odmieta, že by sa ľudia otrávili jedlom v ich reštaurácii. "Prebiehajúce vyšetrovanie nenasvedčuje tomu, že by bol zdroj problému v našom hoteli. V tejto chvíli z výpovedí hostí vyplýva, že príčinou bola konzumácia jedla mimo nášho hotela," priblížila Viktoria Sušková, manažérka hotela.

Polícia obchádzala aj okolité reštaurácie, kde skupinka mohla deň predtým večerať. Výsledky vzoriek jedla budú známe do niekoľkých dní. Priotrávení turisti zostávajú v starostlivosti lekárov v nemocnici. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy