Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Omilostený vrah Kajínek spôsobil vážnu nehodu, dvaja ľudia skončili v nemocnici
Zdielať na

Omilostený vrah Kajínek spôsobil vážnu nehodu, dvaja ľudia skončili v nemocnici

VELKÁ BÍTEŠ / K vážnej dopravnej nehode došlo v utorok, 6. júna, pri meste Velká Bíteš v Českej republike. Jiří Kajínek vošiel v zákrute do protismeru a zrazil sa s osobným autom. Informoval o tom portál Blesk.cz.

Ako uvádza portál Blesk.cz, v zákrute sa Kajínek zrazil so škodovkou, v ktorej sa v tom čase viezli manželia. "V zákrute prešiel mercedes do protismeru a došlo k stretu so Škodou Roomster s prívesom. Ten bol nárazom odmrštený mimo cesty, mercedes narazil ešte do smerového stĺpika a zostal stáť v cestnej priekope,“ popísala udalosť policajtka Michaela Lébrová.

Jeden z manželov zostal vo vozidle zakliesnený, a tak ho za pomoci hydraulického zariadenia museli hasiči vyslobodiť. Vodiča a jeho spolujazdkyňu musela odviezť záchranka do nemocnice. "Utrpeli ľahké zranenia, a to pomliaždenie hrudníka. Previezli sme ich do nemocnice v Mostišti,“ povedal hovorca záchranky Petr Janáček.

Kajínek na mieste nehody strávil podľa svedkov niekoľko hodín. "Pán redaktor, ja som to už toľkokrát hovoril. Proste to bola havárka a auto je v servise. Je mi to nepríjemné, ale som celý. Nič mi nie je,“ povedal stručne. Otázku Blesku, kto za nehodu môže, nechal bez odpovede.

Podľa polície bola dychová skúška u oboch vodičov negatívna a príčina nehody je stále v štádiu vyšetrovania.

​Na základe milosti exprezidenta Miloša Zemana bol Kajínek 23. mája 2017 prepustený na slobodu. Dostal však 7-ročnú podmienku, pri porušení ktorej by sa do väznice vrátil, tentoraz na doživotie. "Túto nehodu vidím na priestupok, ale aj keby to mal byť trestný čin, tak je to stále skutok z nedbanlivosti, a tým on tú podmienku neporuší," vysvetlil renomovaný advokát Jan Černý. Prípad by musel riešiť súd. "Ten by to vyhodnotil, informáciu odovzdal Hradu so svojím záverom, kde by vec posudzoval nový prezident Petr Pavel," dodal Černý.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy