Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
CIA chcela z Husajna urobiť pedofila
Zdielať na
Zahraničie

CIA chcela z Husajna urobiť pedofila

Zdroj: TASR/Nikalo Solic

CIA vraj chcela Husajna ohroziť falošným pedofilným videom

Ako sa uvádza v blogu, zaoberajúcom sa bezpečnostno-politickými otázkami denníka Washington Post, k otraseniu moci irackého diktátora stačila jedna manipulovaná videonahrávka, ktorá by ukázala Husajna s neplnoletým chlapcom pri sexuálnom akte. "Nahrávka mala byť urobená tak, akoby išlo o skrytú kameru. Zrnité, nekvalitné video by zvečnilo tajné rande," vysvetlil bývalý tajný agent citovaný v blogu.

Nakoniec sa neuskutočnila ani videonahrávka a ani plán prerušiť flešovou správou vysielanie irackej televízie. Mimoriadnou správou malo byť to, že Saddám Husajn odovzdal moc svojmu nenávidenému a obávanému synovi Udajovi. Ako povedal agent, týmito plánmi mohla CIA tak šokovať irackú verejnú mienku, že by ľud povstal proti vodcom, čo by podstatne zjednodušilo inváziu do Iraku.

Vedenie CIA tieto plány niekoľkokrát odmietlo. Napriek tomu vzniklo vraj také video, na ktorom popíja Usáma bin Ládin so svojimi strážcami pri ohníku a teroristický predák sa vychvaľuje svojimi homosexuálnymi aktivitami.

Najnovšie tvrdenia, ktoré sa objavili v písomnej forme, spravodajská služba nepotvrdila. To by však nebola jediná divná vec v taktickom arzenáli CIA: v knihe 638 spôsobov na zabitie Castra napríklad zozbierali desaťročia vymýšľané spôsoby jeho likvidácie.

Popri explozívnej cigare by kubánskemu vodcovi mohla pomôcť na druhý svet jeho záľuba - verejnosti málo známa - a to potápanie. Malo sa to udiať tak, že množstvo farebných mušlí vybavených výbušninou by zviazali spolu s nádejou, Castra by zaujal zaujímavý zhluk mäkkýšov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy