Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
V domove dôchodcov zomrela 95-ročná žena po policajnom zásahu paralyzérom
Zdielať na

V domove dôchodcov zomrela 95-ročná žena po policajnom zásahu paralyzérom

Zdroj: Shutterstock

CANBERRA / 95-ročná žena, ktorú policajti zasiahli taserom, zomrela, uvádza denník BBC News. Informáciu potvrdila aj tamojšia polícia.

Portál BBC News uvádza, že staršia žena Clare Nowlandová, ktorá trpela demenciou, bola veľmi ťažko zranená po tom, ako proti nej zasahovala polícia. 95-ročná dôchodkyňa sa údajne pohybovala po domove dôchodcov s nožom v ruke v stredu 16. 5., píše denník BBC News. Polícia Nového Južného Walesu proti nej zasiahla taserom. Policajt, ktorý ju zasiahol, je obvinený z ublíženia na zdraví.

33-ročný Kristian White bude začiatkom júla čeliť súdu pre obvinenia z nedbanlivosti a z ťažkého ublíženia na zdraví. Počas vyšetrovania mu nebude ani vyplácaná mzda. Pani Nowlandovú napadol po tom, ako sa k nemu priblížila na chodúľke s nožom v ruke, uvádza Sky News. Za tento čin môže dostať až 10 rokov za mrežami, informuje The Guardian.

Polícia po incidente prv len informovala, že pani bola ozbrojená nožom. Neskôr však dodala, že bola na chodúľke, a tak jej chôdza bola veľmi obmedzená a pomalá. Clare Nowlandová údajne po zasiahnutí spadla, udrela si hlavu, čo spôsobilo krvácania do mozgu a fraktúru lebky, píše BBC News. Seniorka bola podľa ČTK od incidentu, ktorý sa stal minulú stredu v meste Cooma asi 300 kilometrov juhozápadne od Sydney, vo veľmi vážnom stave v nemocnici. Rodina zosnulej ženy, ktorá je matkou ôsmich detí, označila celú situáciu za absurdnú. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy