Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Popálenej Natálke sa vyhrážala smrťou dôchodkyňa!
Zdielať na
Zahraničie

Popálenej Natálke sa vyhrážala smrťou dôchodkyňa!

Zdroj: novinky.cz

Osemdesiatjedenročná žena poslala rómskej rodine list s vyhrážkou smrti

Autorom listu je žena vo veku 81 rokov, ktorá žije v okolí Litoměřic, odkiaľ bol list aj poslaný. Polícia našla autora anonymného listu už pred mesiacom. „Trestné stíhanie sa začalo až teraz,“ uviedol včera hovorca moravskoslezskej polície Miroslav Pech. „Môžem potvrdiť, že ide o ženu z Litoměřicka, ktorá má 81 rokov,“ povedal.

Polícia najprv prípad anonymného listu vyšetrovala pre podozrenie z hanobenia národa, rasy a presvedčenia. Po rozhovore s dôchodkyňou však vyšlo najavo, že prioritným motívom nebola rasová nenávisť.

„Žena bola obvinená z trestného činu násilia proti skupine obyvateľov a proti jednotlivcovi,“ dodal Pech. Prípad policajti predajú do miesta bydliska obvinenej, kde bude žena i súdená. Vzhľadom k okolnostiam a veku, by mala vyviaznuť len s podmienkou.

Dôvodom ženiných vyhrážok obetiam podpáľackého útoku bol podľa hovorcu "celkový hnev".

List dostali rodičia Natálky krátko po Novom roku, polícii to ale oznámili až po niekoľkých dňoch. V obálke bola okrem iného fotografia so všetkými členmi rodiny. Na nej bolo napísané, že všetci pôjdu do plynu a na tvárach mali napísané čísla s poradím, v akom na popravu pôjdu. „Ja som mala jedničku, Natálka mala dvojku," povedala matka Natálky Anna Siváková.

Rodina sa od útoku nestretla so žiadnymi inými vyhrážkami, ale za to zažila veľa nepríjemných prekvapení po obdržaní celého textu obžaloby, ktorým sa začne už tento mesiac zaoberať ostravský krajský súd.

Informáciu priniesol spravodajský portál www.novinky.cz.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy