Zatiahnuté, dažďové prehánky
16°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Rakúske železnice mali výpadok presne v takzvaný deň dochvíľnosti - dotklo sa to aj našich spojov
Zdielať na

Rakúske železnice mali výpadok presne v takzvaný deň dochvíľnosti - dotklo sa to aj našich spojov

VIEDEŇ / Pre technickú chybu sa vo štvrtok (13. apríla) zastavila všetka železničná doprava vo východnej časti Rakúska vrátane Viedne. Informovali o tom na twitteri rakúskej dráhy ÖBB. Výpadok sa dotkne aj medzinárodných vlakov, ktoré cez Viedeň jazdia do Česka, Maďarska, Nemecka alebo na Slovensko.

Vlaky v Rakúsku sa po rozsiahlom výpadku na východe krajiny znovu rozbehli, informovali rakúske dráhy ÖBB. Spoje nabrali dlhé meškania.

Hovorkyňa ÖBB podľa agentúry APA uviedla, že závadu spôsobila porucha stavadla vo Viedni. Na jej odstránení sa pracuje a nie je jasné, ako dlho výpadok potrvá.

Rakúske dráhy o poruche informovali po 08:00 SELČ. Napríklad frekventovaná stanica vo Viedni hlási pri spojoch na príjazde aj odchode až niekoľkohodinové meškania. Rýchlik Vindobona zo Štajerského Hradca do Prahy, ktorý má z Viedne odchádzať o 09:10, má aktuálne hodinové meškanie.

Ako uviedla na Twitteri Železničná spoločnosť Slovensko, prepravca ÖBB odriekol vlak s odchodom z Viedne do Bratislavy o 8.16 h a tiež spiatočný spoj s plánovaným odchodom z Bratislavy o 9.37 h.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy