Zatiahnuté
19°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
FOTO: Nakúpil falošné bankovky a poslal kamarátov nakupovať alkohol
Zdielať na

FOTO: Nakúpil falošné bankovky a poslal kamarátov nakupovať alkohol

ROŽŇAVA / 31-ročný Zoltán z Rožňavy si zrejme myslel, že nikto nerozozná rozdiel medzi 100 eurovkami určenými na filmové účely a pravými bankovkami. S kamarátmi nimi platili a niekoľkokrát im to aj vyšlo.

31-ročný Zoltán si falošné 100-eurovky objednal cez internet. Do svojho plánu zlákal aj svojich dvoch kamarátov. "Tieto napodobeniny bankoviek, o ktorých mal vedomosť, že nie sú pravé, sa rozhodol minulý týždeň uviesť do obehu prostredníctvom svojich dvoch kamarátov 19-ročného Gabriela a 40-ročného Martina, ktorých zapojil do svojho biznisu," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

Facebook - Polícia slovenskej republiky

Zoltán mal kamarátom zaplatiť za to, aby falošnými bankovkami v obchodoch platili. Kupovať mu za ne mali najmä alkohol i nealkoholické nápoje. Kamaráti Zoltánovi výdavok už pravých bankoviek, samozrejme, doniesli naspäť. Z internetu si ich mal Zoltán objednať minimálne 30 kusov, každá bola falzifikátom 100-eurovky.

Niekoľkokrát sa mužom podarilo predavačov v obchodoch oklamať. Pri poslednom pokuse ale predajca zistil, že muži mu chcú zaplatiť falošnou 100-eurovkou. "V obchodnom centre Kaufland v Košiciach sme zaznamenali pokus o zaplatenie falošnými bankovkami. Z našej strany bola ihneď privolaná polícia," reagovala hovorkyňa obchodného reťazca Kaufland Lucia Vargová.

Méserová ďalej uviedla, že počas prehliadky osobného motorového vozidla, ktoré obvinený na svoj biznis používal, polícia zaistila podozrivú 100-eurovú bankovku. "Podozrivé bankovky boli zaistené a odoslané na expertízne skúmanie do Národnej banky Slovenska," dodala. Všetkých troch podozrivých previezla policajná eskorta do cely policajného zaistenia. Zostal v nej už ale len Zoltán, ako hlavný aktér podvodu.

"Obvinený si takýmto spôsobom zadovážil, prechovával a dal do obehu ako pravé pozmenené, neoprávnene vyrobené peniaze, hrozí po dokázaní viny trest odňatia slobody na 7-10 rokov," dodala Nesérová. Vyšetrovateľ obvinil aj jeho dvoch kumpánov, ktorí napodobeninami v obchodoch platili. Momentálne sú stíhaní na slobode. Po dokázaní viny im však hrozí až dvojročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy