Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Po streľbe v banke zostalo najmenej 5 mŕtvych a 6 zranených
Zdielať na

Po streľbe v banke zostalo najmenej 5 mŕtvych a 6 zranených

LOUISVILLE / Streľba v budove banky v centre amerického Louisville si v pondelok, 10. apríla, vyžiadala päť mŕtvych a šesť zranených, informovala agentúra AP s odvolaním sa na miestnu políciu. Na mieste zasahovali policajti aj agenti Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI), ktorí pri zásahu strelca zabili.

Všetci zranení, vrátane jedného policajta, sú podľa stanice CNN v nemocnici. Ich zdravotný stav nie je jasný. Zatiaľ nie je známe ani to, či išlo o pokus o bankovú lúpež, alebo o iný prípad streľby, ktoré sú v Spojených štátoch pomerne bežné. Miestne policajné oddelenie (LMPD) o incidente informovalo na twitteri. 

Nevie sa tiež, či je útočník započítaný do bilancie piatich mŕtvych. Zásahová akcia podľa stanice CNN sa skončila okolo 16.20 h SELČ. "Strelec zomrel na mieste incidentu. Okolnosti jeho úmrtia zatiaľ presne nepoznáme," povedal AP zástupca policajného šéfa Paul Humphrey.

Krátko po streľbe do oblasti dorazil aj starosta mesta Craig Greenberg. Na miesto podľa AP mieri aj guvernér štátu Kentucky, v ktorom Louisville leží. "Prosím modlite sa za všetky zasiahnuté rodiny aj mesto Louisville," napísal Andy Beshear v krátkom príspevku na twitteri.

Incident sa stal v centre mesta Louisville, v blízkosti bejzbalového štadióna Louisville Slugger Field a niekoľko blokov od medzinárodného kongresového centra Kentucky a centra Muhammada Aliho. "Stál som na semafore a prvé, čo som videl - cez ulicu na križovatke bol chlapík a ležal pri vchode do hotela," povedal očitý svedok miestnej pobočke Fox WDRB.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy