Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Pštros preskočil vysoký plot a ušiel. Naháňalo ho päť ľudí
Zdielať na

Pštros preskočil vysoký plot a ušiel. Naháňalo ho päť ľudí

Zdroj: TASR

BRNO / V Brne-Bystrci v nedeľu, 9. apríla, naháňali policajti pštrosa Edu, ktorý preskočil ochranný plot. Podarilo sa im ho chytiť pomocou rojnice, ktorú vytvorili. Informoval o tom hovorca mestských policajtov Jakub Ghanem.

Informoval o tom portál iDnes.cz. Operačné stredisko strážnikov dostalo informáciu, že pštros najprv utekal smerom na Kamechy a vraj vyzeral agresívne. Okrem miestnej hliadky sa za ním vybrali aj strážnici poriečnej jednotky a odchytová služba mestskej polície. Všetci ho museli naháňať spoločne, pretože tento druh vtáka je schopný dosiahnuť rýchlosť až 60 kilometrov za hodinu.

"Kľúčové preto bolo zvoliť správnu taktiku, a tak pätica strážnikov vytvorila rojnicu a pštrosa Edu zaplašila do kríkov neďaleko Kohoutovickej ulice. Keď už nemal kam ustúpiť, strážnici ho spoločnými silami chytili a opatrne preniesli do odchytového voza," opísal hovorca. Pštros vie byť nebezpečný, pretože sa dokáže brániť kopaním a využíva na to vnútorný prst podobný kopytu. A tak sa aj stalo. Vyplašený vták jedného zo strážnikov naozaj jemne kopol.

Majiteľka zvieraťa si ho v poobedných hodinách prevzala naspäť. Podľa nej sa mu podarilo preskočiť vysoký plot. Strážnici sú zvyknutí na odchyt psov či mačiek, ale občas si musia poradiť aj s netypickými prípadmi, ako bol aj tento. Odchytávali už ovce či klokana.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy