Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Pápeža Františka prepustili z nemocnice v Ríme
Zdielať na

Pápeža Františka prepustili z nemocnice v Ríme

VATIKÁN / Pápeža Františka prepustili v sobotu. 1. apríla, predpoludním z nemocnice Genelli v Ríme, kde bol hospitalizovaný od stredy, 29. marca, pre zápal priedušiek.

Pápeža prepustili z nemocnice tri dni po tom, čo ho prijali pre problémy s dýchaním. Následne mu bola diagnostikovaná bronchitída a lekári ho liečili infúznym podávaním antibiotík. Pápeža bolo vidieť odchádzať späť do Vatikánu na prednom sedadle bieleho vozidla Fiat 500, z ktorého kýval skupine novinárov zhromaždených pred nemocnicou. Pápež dokonca zažartoval, že je "stále nažive" a usmieval sa na žurnalistov a ďalších prítomných.

Hovorca Vatikánu Matteo Bruni oznámil, že pápež sa vrátil do svojej vatikánskej rezidencie Santa Marta. Bruni dodal, že pápež sa poďakoval vedúcemu nemocnice Marcovi Elefantimu, ako aj jeho asistentom a všetkým lekárom a ošetrovateľom, ktorí sa o neho v uplynulých dňoch starali. Novinárom pápež povedal, že po stredajšej generálnej audiencii sa necítil dobre, ale nemal "žiaden strach". Podľa médií vyzeral byť v sobotu v dobrom stave, ale hovoril veľmi potichu. Po odchode z nemocnice tiež objal manželov, ktorí počas noci na sobotu prišli o päťročnú dcéru.

Pápež František (86) sa má na Kvetnú nedeľu zúčastniť na omši na Námestí svätého Petra. Touto bohoslužbou sa začne séria obradov Veľkonočného týždňa. Ako už bolo avizované, veľkonočné omše budú namiesto pápeža celebrovať kardináli. Najvyšší pontifex by ale mohol sedieť v blízkosti oltáru a omšiam oficiálne predsedať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy