Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Na ulici ho dobodali, no vďaka rýchlym záchranárom prežil
Zdielať na

Na ulici ho dobodali, no vďaka rýchlym záchranárom prežil

PRAHA / V rámci bleskového záťahu zadržala zásahovka dvoch agresorov. Tí v predošlých dňoch pobodali náhodného muža na ulici, s ktorým sa dostali do sporu. Obeť prežila len vďaka rýchlemu zásahu záchranárov, ktorí zraneného odviezli do nemocnice. Tam ho okamžite operovali.

Zásahovka so samopalmi mierila na vodiča. Jeden z členov tyčou rozbil okno, ďalší zaisťuje auto pred možnosťou pohybu. Ostatní ťahali z auta útočníka, kukláči ho zatkli. Takisto urobili aj s druhým mužom a obom nasadili putá. "K zadržaniu si vzali zásahovú jednotku z dôvodu, že kriminalisti nenechali nič na náhodu. Bola dôvodná obava, že sú muži ozbrojení a že budú klásť aktívny odpor," povedal hovorca českej polície Ján Rybanský.

To všetko pár dní potom, čo obaja agresori mali napadnúť po hádke na ulici tretieho muža a spôsobili mu početné bodnorezné zranenia po celom tele, ktoré ho ohrozovali na živote. "Muž bol následne dovezený do nemocnice a podrobil sa okamžitej operácii. Ešte pred príchodom polície títo útočníci z miesta činu utiekli," dodal Rybanský. 

A tak sa kriminalisti vrátili k zaisteným stopám, dopodrobna rozobrali kamerové záznamy a dokázali oboch útočníkov stotožniť a následne zadržať. Obaja útočníci sú stíhaní pre trestný čin výtržníctva, jeden z nich za ťažké ublíženie na zdraví je stíhaný väzobne a hrozí mu až deväť rokov vo väzení.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy