Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
V Iraku zatkli 10-ročného atentátnika
Zdielať na

V Iraku zatkli 10-ročného atentátnika

Zdroj: REUTERS/ilustračné

Podľa polícia chlapca predtým al-Kájda využívala pri inštalovaní bombových náloží. Pred štyrmi dňami však zmizol z rodného domu v dedine Amaríját al-Fallúdža

Mladého samovražedného atentátnika, ktorého údajne vycvičili orgány teroristickej siete al-Kájda, zaistili v stredu pri kontrolnom stanovišti v dedine vzdialenej približne 15 kilometrov východne od bývalej bašty sunnitských rebelov Fallúdža. Informáciu priniesli iracké bezpečnostné zložky, pričom chlapcovu totožnosť nezverejnili.

Podľa polície chlapca predtým al-Kájda využívala pri inštalovaní bombových náloží. Pred štyrmi dňami však zmizol z rodného domu v dedine Amaríját al-Fallúdža. Na základe chlapcovej výpovede ho traja muži odviezli na nákladnom aute do dediny Štšér, ktorá leží 75 kilometrov západne od Bagdadu, a tam ho pripravovali na samovražednú operáciu.

V stredu ráno pomohli muži chlapcovi obliecť si vestu s výbušninami pod tradičný odev dišdaša a nechali ho na okraji dediny Amaríját al-Fallúdža. Chlapec mal za úlohu odpáliť sa ako náhle sa začne oblasť zapĺňať ľuďmi.

Chlapec postupoval podľa inštrukcií jeho školiteľov. Keď sa ale miesto začalo zapĺňať ľuďmi spozoroval ho jeden z policajtov a odohnal ho preč. Chlapec potom spanikáril a ušiel, policajti ho neskôr zatkli.

Najčítanejšie správy