Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Trump očakáva putá. Podporovateľov vyzýva na protest
Zdielať na

Trump očakáva putá. Podporovateľov vyzýva na protest

Zdroj: TASR

NEW YORK / Bývalý americký prezident Donald Trump v sobotu na sociálnej sieti napísal, že v utorok 21. marca ho zatknú. Prokurátor v New Yorku ho údajne chce obviniť v prípade vyplatenia úplatkov za mlčanie ženám, ktoré tvrdia, že mali s exprezidentom sexuálny styk.

Trump v príspevku na svojej vlastnej sociálnej sieti Truth Social v sobotu 18. marca skoro ráno uviedol, že z úradu okresnej prokuratúry v newyorskej štvrti Manhattan "ilegálne unikli" informácie, podľa ktorých "bude zďaleka najpoprednejší republikánsky (prezidentský) kandidát a bývalý prezident Spojených štátov zatknutý v utorok na budúci týždeň". Donald Trump tiež v príspevku vyzval svojich podporovateľov na protesty.

Predstavitelia justičných a policajných orgánov v New Yorku už robia bezpečnostné prípravy pre prípad, že Trump bude obžalovaný. Nebol zverejnený žiadny časový rámec, v ktorom sa bude veľká obžalovacia porota tajne zaoberať týmto prípadom a závažnosťou dôkazov, teda nie je známy ani čas jej prípadného hlasovania o tom, či exprezidenta USA obžaluje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy