Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Muž sa policajtom vyhrážal odpálením paneláka. Nepomohla ani práca psychológa a vyjednávača
Zdielať na

Muž sa policajtom vyhrážal odpálením paneláka. Nepomohla ani práca psychológa a vyjednávača

PRAHA / Nebezpečného muža zatkli kukláči v panelovom dome v Prahe. Muž sa policajtom vyhrážal, že ich pobodá a celý dom vyhodí do vzduchu. Situácie bola vyhrotená a nepomohla ani práca psychológa a vyjednávača.

​Incident sa odohral krátko po polnoci. Policajti sa snažili dostať do bytu k nebezpečnému mužovi, ktorý demoloval nábytok a vyhrážal sa samovraždou. "Muž s nimi komunikoval len cez vstupné dvere a vyhrážal sa im, že ich pobodá, že pustí plyn a celý dom vyhodí do vzduchu. Policajti preto uzatvorili hlavný prívod plynu v celej budove. Počas toho ešte muž stihol vyhodiť z okna kameň, ktorým poškodil policajné vozidlo," informovala Violeta Siřišťová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prahe.

Policajti na miesto privolali aj vyjednávača, ale nebezpečné správanie muža sa stupňovali, a tak sa rozhodli vstúpiť do bytu. Pri zatýkaní muža našla zásahová jednotka  vo vnútri bytu pripravené nože. Kohútiky od plynového sporáka boli odskrutkované, z čoho možno podľa policajtov uvádzať, že muž myslel vyhrážky vážne. Na miesto boli povolané aj ďalšie zložky záchranného systému, hasiči a záchranári. 

"Policajti zo zásahovej jednotky násilne vnikli do bytu, kde našli muža, ktorého následne zadržali. Privolaní záchranári muža previezli do psychiatrickej liečebne," uviedla Siřišťová. Muž bude podrobený rozsiahlym zdravotným posudkom. Ak sa preukáže, že je schopný rozoznať svoje správanie a jeho následky, môže skončiť za mrežami až na niekoľko rokov. "Policajti muža podozrievajú zo spáchania trestných činov poškodzovanie cudzej veci a tiež vyhrážanie verejnému činiteľovi, za čo v prípade odsúdenia hrozí mužovi až 6-ročný pobyt za mrežami," uzavrela Siřišťová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy