Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Ženy v Trenčianskom kraji útočia na svojich mužov. Dvaja z nich zraneniam podľahli
Zdielať na

Ženy v Trenčianskom kraji útočia na svojich mužov. Dvaja z nich zraneniam podľahli

TRENČÍN / Trenčianski kriminalisti objasnili vraždu v Novej Dubnici. V byte našli dobodaného 42-ročného Ukrajinca. Spočiatku nebolo jasné, čo sa presne stalo a kto mu zranenia spôsobil. Najnovšie obvinili jeho manželku.

V nedeľu 29. januára boli v Novej Dubnici policajti od rána pol piatej. Policajti eskortovali dve ženy dcéru a jej mamu na výsluch. Obe boli v byte v čase, keď tu našli dobodaného 42-ročného muža. Tvrdili, že ho v meste napadol neznámy útočník a keď prišiel domov tak skolaboval. Policajti už vedia, že to tak nebolo. "Na základe vykonaného vyšetrovania bolo dostatočne preukázané, že v nočných hodinách v byte v Novej Dubnici došlo medzi manželmi k slovnej hádke, ktorá vyústila aj do fyzických útokov, ktoré skončili opakovaným bodnutím muža do oblasti hrudníka," uviedla Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne. 

Privolaní záchranári už mužovi pomôcť nedokázali. Spočiatku sa ani jedna zo žien k činu nepriznávala. Hrozilo, že obvinia obe. "Na základe vykonaných procesných úkonov a zabezpečených dôkazov vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Trenčíne vzniesol obvinenie 43 ročnej žene z obzvlášť závažného zločinu vraždy," dodala Kuzmová. 

Žena krátko po čine nafúkala. Za posledný týždeň je to v Trenčianskom kraji už tretí prípad, kedy na svojich manželov s nožmi útočili ženy. Najskôr v Pobedíme žena dobodala svojho muža a dorezala synčeka. V Handlovej zasa vraždila 34-ročná Mária. Jej obeťou sa stal jej 38-ročný muž. "Aj ženy páchajú takúto trestnú činnosť, aj keď v menšej miere ako muži. Sú často zdravé, ale nezvládnu emócie, často má na ich správanie vplyv alkohol," konštatovala psychiatrička Darina Hrabovská. O tom, či útočníčka z Novej Dubnice skončí vo väzbe, bude rozhodovať sudca okresného súdu v Trenčíne v stredu 1. januára. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy