Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zadržali 11 nelegálnych migrantov na ukrajinskej strane hranice. Záchyt sprevádzala streľba
Zdielať na

Zadržali 11 nelegálnych migrantov na ukrajinskej strane hranice. Záchyt sprevádzala streľba

SLOVENSKO – UKRAJINSKÁ HRANICA / Nedali im ani na chvíľu vydýchnuť. Hraničná polícia zadržala len počas jediného víkendu 11 nelegálnych migrantov na ukrajinskej strane hranice a ďalších 15 mužov na Slovensku. Dramatický záchyt sprevádzala streľba zo služobnej zbrane.

Ukrajinci majú za sebou vianočné sviatky. Ministerstvo vnútra preto v najbližších dňoch očakáva zvýšený nápor cestujúcich na vstupe aj na výstupe zo Slovenska. Na takzvanej zelenej hranici sa ale nápor ľudí, ktorí smerovali na Slovensko, nezákonne zvýšil už teraz. "Všetci pätnásti boli muži v brannom veku. Ďalších jedenásť zadržala ukrajinská pohraničná stráž. Najprv to boli piati Ukrajinci vo vozidle so zahraničným evidenčným číslom, ktorí sa priznali, že auto chceli nechať na Ukrajine a ďalej chceli pokračovať na Slovensko peši," uviedla hovorkyňa RHCP Sobrance, Agnesa Kopernická.

"Ďalších dvoch mužov, ktorí utiekli pred mobilizáciou, našli v noci niekoľko sto metrov od štátnej hranice. Muži prekonali bariérový plot a cez kríky sa dostali na hranicu," dodala Elena Tračuk, hovorkyňa pohraničnej stráže Ukrajiny, Čopská oblasť. Podarilo sa ich zadržať v spolupráci so slovenskými hraničiarmi. O pár hodín vyrážali do terénu pozdĺž hranice znova. Tentokrát to ale neprebiehalo hladko. "Počas zadržania občana Ukrajiny museli hraniční policajt varovne strieľať, keďže výzvy neuposlúchol," opísala Elena Tračuk. Len počas posledných troch dní skončilo v rukách polície 26 mužov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy