Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Počas stretnutia vlastníkov bytov muž vytiahol zbraň a spustil streľbu. O život prišli tri ženy
Zdielať na

Počas stretnutia vlastníkov bytov muž vytiahol zbraň a spustil streľbu. O život prišli tri ženy

Archívna reportáž

RÍM/TALIANSKO / Tri ženy prišli o život pri streľbe, ktorá sa v nedeľu, 11. decembra dopoludnia, odohrala v kaviarni v Ríme. Zranenia utrpeli ďalšie štyri osoby, pričom niektoré z nich sa nachádzajú vo vážnom stave v nemocnici. Údajným strelcom bol 57-ročný Claudio Campiti, ktorého po incidente zadržala polícia. Zbraň, ktorou strieľal, údajne pochádzala zo strelnice.

Streľba sa odohrala v kaviarni v rímskej štvrti Fidene na stretnutí spoločenstva vlastníkov bytov. Páchateľ počas neho vytiahol zbraň a zo zatiaľ nezistených príčin začal strieľať. Podľa agentúry APA by ale motívom činu mohla byť hádka medzi obyvateľmi bytového domu.

Talianska polícia uviedla, že na tiesňovú linku 112 prijala niekoľko hlásení o streľbe. Na miesto hneď vyslala zásahové vozidlá a zalarmovala i záchranné zložky. Páchateľa na mieste zatkli.

Medzi obeťami bola aj priateľka premiérky Meloniovej

Ide o 50-ročnú Nicolettu Golisanovú. Ako uviedla ANSA, ďalšie dve obete boli Sabina Sperandiová a Elisabetta Silenziová. "Nicoletta bola starostlivá matka, úprimná a taktná priateľka, silná a zároveň krehká žena," napísala Meloniová na sociálnej sieti a zverejnila aj spoločnú fotografiu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy