Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Muž vtrhol do obchodného centra a zabil ženu. Najskôr chcel útočiť na sídlo rozhlasu
Zdielať na

Muž vtrhol do obchodného centra a zabil ženu. Najskôr chcel útočiť na sídlo rozhlasu

Zdroj: polizei, policajti, nemecko

DRÁŽĎANY / Polícia zasahuje v centre Drážďan kvôli ozbrojencovi, ktorý drží rukojemníkov. Na twitteri polícia vyzvala verejnosť, aby sa vyhla okoliu obchodného centra Altmarkt-Galéria, kde sa incident stal. Podľa denníka Bild do obchodného centra vtrhol ozbrojený človek a zabil ženu.

Ozbrojenec v Drážďanoch sa najprv snažil zaútočiť na sídlo rozhlasu Radio Dresden, novinári sa podľa stanice ukryli. Potom mal strieľať na požiarne dvere pri hlavnom vchode a utiekol do nákupného centra Altmarkt-Galerie, kde sa zabarikádoval v drogérii. Podľa Bildu držal rukojemníkov práve v tejto predajni. Policajný hovorca agentúre DPA povedal, že zásah sa doteraz neskončil. Žiadne ďalšie podrobnosti neuviedol, pretože situácia je neprehľadná. Nie je tak jasné, koľko ľudí incident postihol. 

Nákupné stredisko Altmarkt-Galéria sa nachádza v centre Drážďan neďaleko hlavnej železničnej stanice a obľúbeného vianočného trhu Strietzelmarkt. Trh je zatiaľ uzavretý. Kvôli zásahu je v centre Drážďan obmedzená doprava, a to vrátane mestskej hromadnej dopravy.

Polícia v obchodnom centre v Drážďanoch dolapila muža, ktorý držal rukojemníka a ktorý je podozrivý z vraždy svojej matky. Rukojemníci sú v poriadku. Muž podozrivý zo zabitia svojej matky podľahol zraneniam utŕženým počas policajnej akcie zameranej na oslobodenie ľudí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy