Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
286. deň na Ukrajine: Zelenskyj navštívil Sloviansk ležiaci neďaleko frontovej línie v Donbase
Zdielať na

286. deň na Ukrajine: Zelenskyj navštívil Sloviansk ležiaci neďaleko frontovej línie v Donbase

BRATISLAVA / Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj navštívil v utorok Doneckú oblasť, pričom sa zastavil aj v meste Sloviansk ležiacom neďaleko Bachmutu, ktorý sa už niekoľko mesiacov pokúšajú dobyť ruské sily. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP odvolávajúcej sa na vyjadrenie Zelenského kancelárie. Zelenskyj sa objavil vo videu - zverejnenom na sociálnych sieťach - v zimnej bunde stojac pri obrovskom modro-žltom nápise mesta Sloviansk, pričom si uctil minútou ticha pamiatku padlých ukrajinských vojakov.

Ruská FSB žiada zatknutie ukrajinskej vicepremiérky a námestníčky MZV

Vyšetrovatelia Federálnej bezpečnostnej služby Ruskej federácie (FSB) požiadali o zatknutie dvoch ukrajinských političiek. Ide o vicepremiérku Irynu Vereščukovú a prvú námestníčku rezortu zahraničných vecí v Kyjeve Emine Džaparovovú.

Ukrajina a Rusko si vymenili po 60 zajatcov

Ruské ministerstvo obrany v utorok informovalo, že z "Kyjevom ovládaných území" sa vrátilo 60 ruských vojakov. Ako informovala americká spravodajská televízia CNN, navrátení vojaci sa budú liečiť a rehabilitovať v zariadeniach ruského ministerstva obrany. Ruské ministerstvo obrany neuviedlo koľko ľudí bolo v rámci výmeny odovzdaných ukrajinskej strane, informuje TASR.

Rusko obvinilo Ukrajinu z "jadrového terorizmu" pre elektráreň v Záporoží

Ukrajina pokračuje v ostreľovaní Záporožskej jadrovej elektrárne (ZAES) a úmyselne tým vytvára hrozbu možnej jadrovej katastrofy, uviedol v utorok ruský minister obrany Sergej Šojgu. TASR správu prevzala z denníka The Guardian. Ruské jednotky podľa Šojgua podnikajú "všetky opatrenia" na zaistenie bezpečnosti najväčšej jadrovej elektrárne v Európe čeliac "jadrovému terorizmu" zo strany Kyjeva. Ukrajina popiera ostreľovanie elektrárne, ktoré od prvých dní vojny okupujú ruské jednotky. Z útokov na ZAES naopak obviňuje Rusko.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy