Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nález živej mačky v kufri na letisku šokoval zamestnancov aj majiteľa. O zvierati nevedel
Zdielať na

Nález živej mačky v kufri na letisku šokoval zamestnancov aj majiteľa. O zvierati nevedel

Zdroj: New York Post

NEW YORK / Na zamestnancov letiska Johnna F. Kennedyho v New Yorku čakal kuriózny objav. Pri rentgenovej kontrole jedného z kufrov si všimli obrysy pripomínajúce mačku. Po otvorení na ich prekvapenie zistili, že sa tam nachádza živá mačka, o ktorej majiteľ nič netušil.

Majiteľ kufra bol šokovaný rovnako ako jej nálezcovia. Podľa denníka The New York Post si zamestnanec letiska JFK ešte pred röntgenovou kontrolou všimol trčiace ryšavé chlpy spod zipsu jeho kufra. "Personál letiska bol ryšavým nálezom v zröntgenovanom kufri šokovaní," uviedla pre denník hovorkyňa Úradu pre bezpečnosť v doprave (TSA) Lisa Farbsteinová.

Podľa vyjadrení Farbsteinovej sa majiteľ kufru ohradil, že o "ryšavom prekvapení" nič netušil. Mal namierené z New Yorku na Floridu a kvôli živému nálezu musel let odložiť.

Mačka s menom Smells patrila jeho spolubývajúcej Alix z Brooklynu, ktorá si neprítomnosť domáceho miláčika nevšimla. "Zavolal mi policajt a spýtal sa ma, či chcem podať trestné oznámenie," povedala Alix a dodala, že chceli vedieť, či existuje dôvod, prečo sa jej spolubývajúci snaží ukradnúť jej mačku a odletieť na Floridu. Alix to uviedla na pravú mieru: "Naše mačky si rady obzerajú tašky a krabice, a jedna z nich mu zrejme vošlo do kufra. Bola to len nehoda."

Pre mačku si neskôr prišiel Alixin snúbenec. "Bála som sa, že bude vystrašená, ale cestou späť ani nazamňaukala. Chovala sa, ako keby sa nič nestalo," uzavrela majiteľka zvieraťa.

Väčšina amerických leteckých spoločností umožňuje mačkám a psom letieť so svojimi majiteľmi v hlavnej kabíne, pokiaľ spĺňajú veľkostné požiadavky, vek a cieľovú destináciu v rámci USA pri letoch do 12 hodín.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy