Skoro jasno
22°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Potýčky a chaos na futbalovom zápase si vyžiadali najmenej 125 obetí
Zdielať na

Potýčky a chaos na futbalovom zápase si vyžiadali najmenej 125 obetí

JAKARTA / Najmenej 129 ľudí prišlo o život pri potýčkach, ktoré vypukli na zápase indonézskej futbalovej ligy medzi fanúšikmi tamojších futbalových tímov Arema a Persebaya Surabaya po tom, čo Arema prehrala 2:3. V noci na nedeľu o tom informovala miestna polícia.

Šéf úradu verejného zdravotníctva v okrese Malang na indonézskom ostrove Jáva, Wiyanto Wijoyo uviedol, že úrady sa stále snažia ustáliť skutočný počet obetí. Agentúra AP uviedla, že medzi obeťami nepokojov sa nachádzajú aj dvaja policajti.         

"Viac ako 120 ľudí zahynulo z dôvodu udusenia, pošliapania a chaosu," vyhlásil Wijoyo, pričom dodal, že pri potýčkach utrpelo zranenia viac ako 180 osôb. Konflikt sa začal, keď tisícky fanúšikov Aremy po zápase vtrhli na hraciu plochu. Mnohí ľudia ale prišli o život až vtedy, keď začala polícia na preplnené tribúny púšťať slzotvorný plyn, čo spôsobilo zmätok. Indonézsky futbalový zväz (PSSI) vyhlásil, že incident bude predmetom vyšetrovania. Na týždeň tiež pozastavil zápasy tamojšej futbalovej ligy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy