Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Pojednávanie s Andrejom Babišom: Na zmluvách mal sfalšovať podpis svojho syna
Zdielať na

Pojednávanie s Andrejom Babišom: Na zmluvách mal sfalšovať podpis svojho syna

PRAHA / Druhým dňom pokračovalo pojednávanie s bývalým predsedom českej vlády Andrejom Babišom. Ten je so spolupracovníčkou Janou Nagyovou obžalový z dotačného podvodu na farmu Čapí hnízdo.

Babiš mladší tvrdí, že predmetnú listinu nepodpísal

Pred senátom hovorili súdni znalci, jeden z posudku je zásadný, na neho chcel Babiš reagovať. Žalobcovia sa domnievajú, že predseda Áno sfalšoval na zmluvách podpis svojho syna, ten to ale odmieta.

Trvá tiež na tom, že jeho otec ho nechal v roku 2017 proti jeho vôli odviezť na Krym, aby proti nemu nemohol svedčiť v kauze dotačného podvodu pri stavbe kongresového areálu Čapí hnízdo.

Čulík skúmal v kauze pravosť celkom troch podpisov Babiša mladšieho. Na pražskom mestskom súde povedal, že našiel rozdielne znaky, ale že jeho záver je vo forme pravdepodobnosti. V porovnaní s písmom Babiša staršieho potom našiel "podobnosti, ktoré môžu nasvedčovať autorstvu". Formulovať jednoznačný záver by podľa neho ale bolo predčasné, pretože najskôr by sa musel doplniť porovnávací materiál k písmu Babiša juniora. Tento materiál sa zháňa ťažko, pretože Babišov syn nie je českým občanom a žije vo Švajčiarsku, doplnil znalec.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy