Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Reakcie Angličanov na smutné správy: Zrušili podujatia
Zdielať na

Reakcie Angličanov na smutné správy: Zrušili podujatia

LONDÝN / Po oznámení Buckinghamského paláca, že najdlhšie vládnuca britská panovníčka už nie je medzi živými, zavládol na britských ostrovoch žiaľ a smútok. Obyvatelia ostrovnej monarchie si budú musieť zvyknúť na obdobie po Alžbete II. Ako sa s tým vyrovnávajú a ako spomínajú na svoju kráľovnú nám priamo z Veľkej Británie sprostredkoval náš štáb.

Správa o smrti Alžbety II. zasiahla celé Spojené kráľovstvo a Briti tak stratili svoju milovanú kráľovnú. Tejto smutnej udalosti sa samozrejme na titulných stranách venujú aj všetky britské denníky. "Naše srdcia sú zlomené, naša milovaná kráľovná je mŕtva," alebo jednoducho: "Ďakujeme." Aj takéto boli nadpisy ostrovných novín deň po skone britskej panovníčky.

V podobnom duchu nám odpovedali tiež domáci. “Bola pre nás ako stará mama a veľa pre našu rodinu znamenala. Milujeme a podporujeme kráľovskú rodinu,” vyjadrila sa Helen. Na rozdieľ si Briti budú musieť zvyknúť. “Budeme mať kráľa. Karol III. bude novým kráľom a určite to bude veľká zmena,” vyjadrila sa Amelia. Z úcty ku kráľovnej boli zrušené nielen športové podujatia, ale tiež naplánované štrajky zamestnancov veľkých spoločností. Mnohí majú jasno v tom, že nič už nebude také, ako bolo predtým.

Smutná správa nepostihla iba domácich

Od cudzincov bolo počuť napríklad: "Ja som z Dánska a aj my milujeme svoju kráľovnú. A tak chápem, že veľa ľudí v kráľovstve je teraz veľmi smutných." Kráľovná bola na tróne takú dlhú dobu, že ľudia zabudli na to, že jedného dňa sa to zmení. "Je to smutná správa, pretože ona bola tým, čo reprezentovalo kráľovstvo. Nikto z nás si dlho nevedel predstaviť, že by ju niekto vystriedal," zaznelo od okoloidúcich.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy