Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Dve dôchodkyne išli hľadať do lesa hríby. Domov sa nevrátili. Pátranie ukončili až ráno
Zdielať na

Dve dôchodkyne išli hľadať do lesa hríby. Domov sa nevrátili. Pátranie ukončili až ráno

KAMENEC POD VTÁČNIKOM / Hubárska sezóna je v plnom prúde. Do lesov nad obcou Kamenec pod Vtáčnikom sa vo štvrtok, 8. septemba, vybrali aj dve dôchodkyne. Domov sa však nevrátili. Do terénu sa ich vybrali hľadať policajti, hasiči, poľovníci aj členovia pohotovostného pátracieho tímu.

73-ročná žena a jej o dva roky mladšia kamarátka odišli z domu popoludní. Odvtedy nedvíhali mobil, napriek tomu, že stále zvonil. "Po dôhodkyniach zostalo auto, okolo ktorého boli huby," informuje Bruno Hauer, hovorca pohotovostného pátracieho tímu. 

Krátko po zotmení sa v lese stretli policajti, dobrovoľní hasiči, poľovníci a členovia pohotovostného pátracieho tímu. Začala sa rozsiahla pátracia akcia. "Terén je náročný, hornatý. Sú tu medvede, diviaky a iná zver," hovorí Hauer. "Polícia prepátrala okruh okolo 2 km, okolie chát, senníky, poľovnícke posedy. Vozidlami boli prepátrané všetky poľné cesty v okolí. Na mieste bola použitá aj termovízia," uviedla Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne. 

Všetci si dávali veľký pozor najmä na medvedicu s mladými, ktorá sa zdržuje práve v miestach pátracej akcie. Policajti niekoľkokrát zamerali aj mobil jednej zo stratených žien. Priestor, v ktorom sa mohla nachádzať, bol však rozsiahly.

Napriek úsiliu ženy nenašli. Akciu o pol tretej v noci prerušili. Pokračovať plánovali ráno. V piatok už policajti po hubárkach pátrať nemuseli. Našiel ich poľovník. Sedeli uprostred lúky, vzdialenej asi dva kilometre od ich auta. "Osoby boli mierne dehydrované a zrejme aj podchladené, jedna pani mala poranenú nohu. Naložili sme ich do vozidiel a transportovali do sanitky," informuje Ľuboš Knapek, veliteľ zásahu HaZZ v Prievidzi. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy