Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Sériový vykrádač má na krku už siedme obvinenie. Policajti museli použiť zbraň, vraj sa len chcel postarať o svoju rodinu
Zdielať na

Sériový vykrádač má na krku už siedme obvinenie. Policajti museli použiť zbraň, vraj sa len chcel postarať o svoju rodinu

ŽILINA / Policajti museli počas naháňačky v Žiline použiť služobnú zbraň. Hliadka chcela zastaviť Volkswagen, ktorý bol v pátraní. Unikajúci muž toho mal na rováši viac ako dosť a odmietal zastaviť.

Posádku auta, v ktorom okrem šoféra sedeli ďalší dvaja ľudia, chceli zastaviť, vodič ale šliapol na plyn. "Nereagoval na viaceré výzvy polície, preto policajti použili varovný výstrel zo služobnej zbrane do vzduchu," uviedla hovorkyňa žilinskej polície Gabriela Kremeňová. Naháňačka sa skončila až keď auto zastavil náraz do obrubníka. 38-ročný muž navyše ani nemal vodičák.

S putami na rukách ho hliadka previezla do cely. Vyšetrovatelia následne zistili, že Róbert, ktorý už bol v minulosti trestaný, auto minulú noc ukradol. Podľa slov Kremeňovej vozidlo vrátia pôvodnému majiteľovi, toho "dočasného" už postretlo obvinenie z krádeže - už neuveriteľné siedme. Okrem toho je podozrivý v rozsiahlej majetkovej trestnej činnosti.

"V uplynulých mesiacoch tohto roka mal odcudziť mobilné telefóny, peniaze, doklady a osobné veci z motorových vozidiel a bytového domu. Spôsobená škoda bola predbežne vyčíslená na viac ako 5 290 eur," vysvetlila policajná hovorkyňa. Samotný obžalovaný sa hájil tým, že potreboval zabezpečiť rodinu, pretože štát jej nepomôže. Vraj skúšal aj pracovať, ale nepomohlo to. Sudca sa bál jeho pokračovania v trestnej činnosti, a tak ho poslal do väzby. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy