Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
FBI vykonala raziu v dome Donalda Trumpa, dôvod je neznámy
Zdielať na

FBI vykonala raziu v dome Donalda Trumpa, dôvod je neznámy

PALM SPRINGS / Vo večerných hodinách Trump oznámil, že jeho sídlo je "obliehané, prepadnuté a obsadené" agentami z Federálneho úradu pre vyšetrovanie. Dôvod neuviedol a okrem neho sa k prípadu nevyjadrila ani FBI. Hneď ako sa o tom dozvedeli fanúšikovia, zhromaždili sa pred domom.

Bývalý prezident USA napísal na svojej sociálnej sieti Truth Social, že v pondelok, 8. augusta, jeho sídlo na Floride začala prehľadávať FBI. "Toto sú temné časy pre náš národ. Môj nádherný dom Mar-A-Lago v Palm Springs je práve obliehaný, prepadnutý a obsadený veľkou skupinou FBI agentov. Nič takéto sa ešte doteraz prezidentovi USA nestalo," začal svoj príspevok Trump. Nemyslí si, že by tento neohlásený prepad bol potrebný a vhodný. Túto situáciu označil aj ako "útok radikálnych ľavicových demokratov, ktorí nechcú aby kandidoval vo voľbách 2024". Napísal, že sa mu vlámali do trezoru, no dôvod domovej prehliadky nezverejnil. Podľa CNN v dome Trump počas začiatku razie nebol. 

Fanúšikovia okamžite obkolesili Trumpovo sídlo 

Zábery zo vzduchu ukazujú sídlo obkolesené blikajúcimi policajnými autami. Celý priestor je uzavretý a po Trumpovom príspevku sa v okolí začala objavovať aj verejnosť. Pred domom sa začali zbierať voliči bývalého prezidenta s prospektami a hlavne citáciami prebranými z príspevku. "Myslím si, že je to iba ďalšia vymyslená vec ako hoax o obvinení," vyjadril sa fanúšik s nápisom "fake news" v rukách.

Agentúra AP pripomenula, že ministerstvo spravodlivosti vyšetruje prípad, v ktorom bývalý prezident po odchode z Bieleho domu previezol niekoľko krabíc s tajnými dokumentami. Zatiaľ ale nie je jasné, či sa razia týka práve tohto prípadu. Rovnako sa stále vyšetruje aj útok Trumpových spojencov na Kapitol z januára.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy