Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
NAKA mala vo svojich radoch donášača. Pomáhal gangu piťovcov
Zdielať na

NAKA mala vo svojich radoch donášača. Pomáhal gangu piťovcov

BRATISLAVA / Bývalý zástupca riaditeľa elitných kukláčov zapletený s mafiou, Branislav Bakoš, mal donášať informácie o policajných akciách zločineckým skupinám piťovcov a takáčovcov. Ako informujú Aktuality.sk, svojich kolegov mal zapredať za pár stoviek eur. Prípad je už na Špecializovanom trestnom súde.

Bývalého elitného policajta Branislava Bakoša, prezývaného ako Baki, zadržali ešte v roku 2017 v rámci akcie Aladin, uvádzajú Aktuality.sk. Podľa vyšetrovateľa mal poskytnúť zločineckej skupine piťovcov informácie o pripravovanej akcii na vydieračov aj drogovom zásahu. Policajti z Národnej kriminálnej agentúry mali totiž na jar v roku 2015 zadržať priamo pri čine mužov práve zo spomínanej mafiánskej skupiny. Celá akcia bola nakoniec zmarená, pretože sa o nej piťovci od Bakiho dozvedeli.

Podľa prokurátora mal najskôr trvať na kaviarenskom stretnutí s mužom od piťovcov. Tomu prezradil, že má informácie ohľadom pripravovanej zisťovacej akcie. Tomuto mužovi mal podľa vyšetrovania policajnej inšpekcie povedať, aby nechodil na stretnutie s poškodeným, a to z dôvodu, že malo byť sledované policajtmi z NAKA. Za prekazenie akcie svojich kolegov mal dostať 1 500 eur. O niekoľko mesiacov prekazil ďalšiu akciu kriminálky. O chystanom záťahu na piťovcov pre drogovú trestnú činnosť mal povedať svojmu kontaktu v mafiánskej skupine.

Podľa informácií webu Aktuality.sk majú bývalého elitného zástupcu usvedčovať priamo ľudia z podsvetia. Práve oni si pri policajných výpovediach mali spomenúť na ich nosiča informácií - Bakiho. Policajný funkcionár mal byť spájaný aj so skupinou takáčovcov, od ktorých mal dostávať za informácie mesačne tisíc eur. "Nakoľko išlo o policajta, uvedené preverovanie je zo strany úradu inšpekčnej služby. Zároveň môžeme skonštatovať, že osoba bola obvinená pre zločin prijímania úplatku a zároveň ide aj o zneužitie právomoci verejného činiteľa a vynášanie utajovaných skutočností," informovala hovorkyňa ministerstva vnútra Zuzana Eliášová. Prípad má už na stole Špecializovaný trestný súd a prvé pojednávanie je vytýčené na 5. septembra. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy