Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Šteniatko si pri páde z okna zlomilo obe nohy, podľa susedov ho vyhodili majitelia
Zdielať na

Šteniatko si pri páde z okna zlomilo obe nohy, podľa susedov ho vyhodili majitelia

KOMÁRNO / Na sídlisku v Komárne bolo počuť neznesiteľné kvílenie. Pod oknom ležalo šteňa so zlomenými nohami. Majitelia tvrdia, že náhodou vypadlo, susedia si myslia, že ho niekto vyhodil. Polícia vec preveruje ako podozrenie z týrania zvierat.

"Ja som sa zobudila na to, že šteniatko veľmi, veľmi plače. Také zvuky vydávalo, aké som ja ako psičkárka nikdy nepočula," popísala situáciu susedka Veronika Baloghová. Pes okolo desiatej večer zavýjal na celú ulicu a nedokázal sa pohnúť. Patril rodine s troma deťmi, postupne sa k nemu zbiehali susedia. 

Kontaktovali dobrovoľníčky z miestneho útulku, ktoré ho vzali na kliniku. "Ležalo v kuchyni úplne vyplašené, vo vlastných výkaloch. Bez problémov nám šteniatko dali a vysvetlila som im, že to takto nefunguje," zhrozene uviedla jedna z nich, Monika Selčániová. Kompetentní ho následne v Nových Zámkoch operovali. "Zlomeniny boli na obidvoch nohách, takže tie končatiny boli fyzicky nepoužiteľné. Riešili sme to použitím klinov, fixujú obe kosti," vysvetlil veterinár Igor Ponesz.

Max na štvrtý deň po operácii, o ktorú sa mu finančne postarali darcovia zo sociálnych sietí, už behal po ordinácii. Jeho - dnes už bývalí - majitelia ho priniesli pre radosť deťom ako dvojmesačné šteňa. "Verte mi, že mne je to viac ľúto, čo sa stalo psíkovi, ale takúto sprostosť, že sme ho vyhodili, si niekto vymyslel. Musel sa šmyknúť, parapety sú šikmo dole," bránil sa Jozef. Selčániová však má pochybnosti, šteňatá sa totiž boja výšok. Zraneného psa čaká nová rodina, prípad sa ale nekončí. "Polícia v Komárne vec preveruje ako podozrenie z trestného činu týrania zvierat," uzavrela hovorkyňa nitrianskych policajtov Viktória Borloková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy