Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Twitter žaluje Elona Muska kvôli porušeniu dohody o kúpe
Zdielať na

Twitter žaluje Elona Muska kvôli porušeniu dohody o kúpe

Zdroj: SITA

NEW YORK / Twitter chce, aby Musk dokončil akvizíciu za 44 miliárd dolárov. Požaduje od súdu, aby Muskovi nariadil dokončiť transakciu za dohodnutú cenu 54,2 dolárov za akciu.

Elon Musk a Twitter sa pripravujú na súdny spor od piatku, 8. júla, keď miliardár oznámil, že odstupuje od dohody o kúpe spoločnosti. Podľa Muska Twitter porušil dohodu tým, že nereagoval na žiadosti o informáciách týkajúcich sa falošných alebo spamových účtov na platformách, čo je zásadné pre obchodné výsledky.

"Musk sa zrejme domnieva, že - na rozdiel od všetkých ostatných strán podliehajúcich zmluvnému právu štátu Delaware - si môže slobodne zmeniť názor, ohovoriť spoločnosť, narušiť jej prevádzku, zničiť hodnotu akcií a odísť," uvádza sa v žalobe. Akcie o spoločnosti v utorok, 12. júla,  uzavreli na cene 34,06 dolárov. Klesli tak z viac 50 dolárov, kde sa ocitli koncom apríla, keď správna rada Twitteru schválila dohodu. 

Twitter označil dôvody, ktoré Musk uviedol pri odstupe od zmluvy, za zámienku, ktorá nemá opodstatnenie. Podľa neho rozhodnutie opustiť dohodu súvisí skôr s poklesom akciového trhu, najmä akcií technologických spoločností. Akcie Tesly, ktorá je hlavným zdrojom Muskovho majetku, stratili od oznámenia dohody 30 percent svojej hodnoty. V utorok uzavreli na cene 699,21 dolárov.

Podľa právnych expertov sa zo zverejnených informácií zdá, že Twitter je v práve, kvôli spôsobu, akým Musk o transakcii vyjednával.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy