Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Petra Vlhová lákadlom aj na EXPO v Dubaji. Stala sa ambasádorkou agentúry Slovakia Travel
Zdielať na

Petra Vlhová lákadlom aj na EXPO v Dubaji. Stala sa ambasádorkou agentúry Slovakia Travel

DUBAJ / Slovenský pavilón na svetovej výstave EXPO v Dubaji, bol ešte plnší ako plný. Hlavným dôvodom bola návšteva našej zlatej lyžiarky, Petry Vlhovej. Stala sa ambasádorkou agentúry na podporu cestovného ruchu na Slovensku, Slovakia Travel. Nečudo, Petra Slovensko zbožňuje a Slováci zase zbožňujú ju. Veľký fanklub ale má po celom svete.

Záujem o Petru je enormný aj za našimi hranicami a po jej podpis ľudia neváhali vycestovať aj do ďalekého Dubaja. Petra je po väčšinu roka zvyknutá na teploty hlboko pod bodom mrazu. V Dubaji ju ale čakal obrovský hic a 35 stupňov. Veľký teplotný skok zvládla výborne a prechádzku medzi pavilónmi, zároveň brala ako prípravu na zaslúžený oddych po dlhej sezóne. "Tá pravá dovolenka bude až tak za týždeň," vyjadrila sa Petra. Petra Vlhová je zároveň ambasádorkou Slovakia Travel a momentálne naše najväčšie zlato aj na poli turizmu. "Cestovný ruch je o emócii a tá emócia Slovenska je vynikajúca," vyjadril sa generálny riaditeľ Slovakia Travel, Václav Mika.

"Prostredníctvom Petry, by sme chceli na Liptov prilákať čo najviac turistov, aby sme sa opäť vrátili do normálu spred covidu," dodala riaditeľka OOCR Region Liptov, Darina Bartková. Naša zlatá lyžiarka ale láka nielen milovníkov bieleho športu. V lete ju totiž často vídať na Liptovskej Mare. "Kúpili sme si vodný skúter, takže sa teším, keď bude teplejšie a budem tam môcť ísť," opísala Petra Vlhová.

Petrou otriasla aj situácia na Ukrajine

Napriek tomu, že Petra sa uplynulé mesiace snažila sústrediť predovšetkým na športové výkony, pozorne sledovala aj dianie u našich východných susedov. Aj preto si nenechala ujsť návštevu ukrajinského pavilónu, na ktorom na lepiacom papieriku, zanechala silný odkaz. "Nie je normálne, čo sa tam deje a ľudia by sa mali o tom rozprávať, zastať sa ich a dúfam, že čoskoro sa to skončí," dodala na záver.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy