Oblačno
15°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Pol miliardy z plánu obnovy je stále otáznejších, parlament váha s hlasovaním o Kolíkovej súdnej mape
Zdielať na

Pol miliardy z plánu obnovy je stále otáznejších, parlament váha s hlasovaním o Kolíkovej súdnej mape

BRATISLAVA / Poslanci v piatok, 25.3. neschválili zmeny v stavebnom zákone, ani reformu súdov - koalícia vraj ešte potrebuje čas. Sme rodina aj SAS, či OĽaNO však odmietajú vzájomné vydieranie, že buď prejdú oba zákony, alebo ani jeden. Vo výsledku to však znamená, že poslanci nemali o čom rokovať a pracovný týždeň sa pre nich skončil predčasne.

Z veľkých plánov na veľkú súdnu reformu je zatiaľ len veľká politicko-koaličná hanba. A napriek týždňom rokovaní v koalícii stále nie je zhoda na tom, ako by vlastne zmena v súdnictve mala vyzerať. A netušia to ani nespokojní zamestnanci súdov, ktorí opakovane prišli protestovať proti súdnej reforme nielen pred parlament.


Diskusia o súdnej reforme v parlamente sa ale skončila skôr, ako sa vôbec stihla začať. Koalícia napriek tomu, že avizovala, ako blízko je dohode, o tomto rokovať nechcela. A rokovanie sa skončilo ešte pred 10 predpoludním


"Nikto nie je spokojný, ale pokiaľ chcete, aby tá reforma bola, tak jednoducho každý musí z niečoho ustúpiť. Čiže ani ja nemôžem povedať, že som spokojný," vyjadril sa poslanec zo Sme rodina, Peter Pčolinský.

"Je to aj o súdnej mape. Prebiehajú rokovania o súdnej mape a zrejme ešte aj o stavebných zákonoch," povedal poslanec z SaS, Ondrej Dostál.

"Spájame to, alebo presúvame obidva tieto body, ale nie je to na žiadnom vydieraní," povedal predseda poslaneckého klubu OĽaNO, Michal Šipoš v otázke, či je to vydieranie, že ak neprejde stavebný zákon strane Sme rodina, neprejde ani súdna mapa, kde visí 500-miliónov z eurofondov.

"Rozmýšľam, ako sa slušne povie slovo bordel. A nič ma nenapadá. My sme sa dozvedeli, že vôbec nerokujeme a že budeme rokovať, snáď, v stredu," vyhlásil poslanec Dušan Jarjabek zo strany SMER-SD.
premýšľam ako inak by som povedal slovo bordel, ale nič takí mi nenapadá .... mz sme sa dozvedeli že vôbec nerokujeme a že budeme rokovať snáď v stredu

"Tak sa prerušila Národná rada, pretože sú veci, ktoré musia byť doladené. Nie som z toho šťastný, ale taká je realita. Je lepšie, ak sa rokuje a schváli sa dobrá vec, ako sa má schváliť niečo, čo nie je dorokované," uzavrel Juraj Šeliga zo strany Za ľudí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy