Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ukrajinka Oľga chránila svoje bábätko vlastným telom. Matka utrpela najmenej 25 rán
Zdielať na

Ukrajinka Oľga chránila svoje bábätko vlastným telom. Matka utrpela najmenej 25 rán

KYJEV / Dvadsaťsedemročná Oľga sa s hrôzou pozerala na svoje šesťtýždňové dieťa, ktoré po ruskom útoku zaliala krv. Mladá Kyjevčanka sa bála, že prišla o to najcennejšie, čo má. Až keď jej pribehol na pomoc manžel zistila, že je to všetko jej vlastná krv.

​Na nočné výbuchy v kyjevskej štvrti Podil cez sociálne siete informoval aj starosta Vitalij Kličko. Po ostreľovaní tamojšieho obchodného centra vznikol veľký požiar. Plamene zachvátili autá na parkovisku aj dve poschodia budovy. Okrem nákupného domu pri útoku zasiahli ruské jednotky aj niekoľko domov. Rinčiace sklo v noci zasypalo 27-ročnú Kyjevčanku. Oľga mala práve v náručí svoje bábätko. "Kričala som, lebo som mala zrazu na rukách zakrvavenú dcérku. Všade boli črepiny skla. Partner mi zobral malú z rúk a povedal, že to je moja krv a nie jej," povedala zranená matka Oľga. "Utrpela som rany na hlave. Začali krvácať. Všetka tá krv stekala na dieťa. Ničomu som nerozumela," uviedla Oľga. 

To, že Oľga bábätko zabalila do plachty a prikryla vlastným telom mu zachránilo život. Všetky rany zaň schytala ona sama. "Zrejme dieťatko zakryla svojím telo. Nenašli sme na ňom najmenšie zranenia. Matka má pritom od črepín najmenej 25 rán, niektoré sú veľmi hlboké," uviedol lekár Anatolij Tymošenko. Lekári pritom hovoria o skutočnom zázraku. Malej Viktorke sa totiž neskrivil ani vlások na hlave. Hoci stále zostáva v nemocnici, je tam len preto, že lekári sa tam starajú o jej zranenú mamu. Aj jej prognóza je však vraj veľmi dobrá.

"Drží sa skvele. V nasledujúcich dňoch ju pravdepodobne prepustíme do domáceho ošetrenia. Ak teda vôbec bude mať ísť," uviedol Tymošenko. Čo bude ďalej v tejto chvíli Dmytro s Oľgou netušia. Dodávajú, že hoci to tak nevyzerá, mali vlastne šťastie. Od vpádu ruských jednotiek na Ukrajinu totiž len v Kyjeve zahynulo vyše 60 civilistov. Malá Viktorka medzi nimi našťastie nie je.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy