Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
V detskom tábore znásilňoval rodič i cirkevník!
Zdielať na
Zahraničie

V detskom tábore znásilňoval rodič i cirkevník!

Zdroj: Honza Soukup/ilustračné

Najvychytenejší tábor v krajinách bývalej ZSSR sa vraj zmenil na miesto orgií

Podľa ženy sa na pedofilov zahrali aj ďalší štyria zamestnanci detského tábora, medzi nimi kňaz a člen zákonodarného zboru.

Napriek výpovedi zatiaľ zatkli a na štyri mesiace odsúdili jednu osobu. Účasť ostatných na orgiách polícia preveruje.

Otec dvoch obetí sa údajne k vine priznal a zároveň odhalil mená komplicov.  Jeho bývala manželka si myslí, že polícia nerobí nič na prešetrenie informácií, ktoré majú k dispozícii. RIA Novosti zverejnila, že podľa matky polícia odmietla otvoriť prípad druhýkrát.

Pracovníci Arteku odmietajú obvinenia. Tvrdia, že ide o politickú hru a negatívnu reklamu. Riaditeľ Boris Novozhilov vo svojom vyhlásení napísal, že ide o hnusnú kampaň ako logické pokračovanie špinavých politických intríg. Správa tábora vraj narúšala politické plány, ako zruinovať Artek.

Právnik Vladimir Kolesnikov však predtým vyhlásil, že overil všetky fakty a nanešťastie zistil, že všetky obvinenia sú pravdivé. “V súčasnosti robíme všetko pre to, aby kriminálnici na vyšších postoch niesli za svoje skutky zodpovednosť," dodal Kolesnikov. 

Yuriy Boichenko, zástupca žalobcu generálneho úradu povedal, že prípad korupcie a zneužívania bol znovu otvorený. Vyšetrovanie vykonáva Ministerstvo vnútorných záležitostí.

Informáciu priniesol ruský denník pravda.ru

Zdielať na

Najčítanejšie správy