Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Okradnutý skočil zlodejom na kapotu auta
Zdielať na
Zahraničie

Okradnutý skočil zlodejom na kapotu auta

Zdroj: BJ Carter/ilustračné

Odvážny muž dostal peniaze, ktoré mu ukradli, nakoniec späť

Tučný úlovok vyhodili za jazdy z okna. Informoval o tom hovorca frýdecko-místeckej polície Ivan Žurovec. Prípad pripomínal scénu z akčného filmu. Zločinci si muža vytipovali, keď bol v banke vyberať hotovosť. V tej chvíli mu na parkovisku prepichli pneumatiku.

"Muž si v banke vybral asi 250 000 korún a na parkovisku zistil, že má prázdnu pneumatiku," uviedol hovorca. Dodal, že muž ešte došiel do pneuservisu, kde si chcel nechať chybu opraviť. "Vo chvíli, keď vystúpil, pribehol k autu jeden zo zlodejov. Z auta vzal kufrík s peniazmi a naskočil do pripraveného auta s komplicmi," doplnil Žurovec.

Okradnutý si to ale všimol a snažil sa zločinca zastaviť. Skočil na kapotu ich auta a držal sa za stierač. "Auto sa rozbehlo i s ním. Keď páchatelia videli, že sa tak ľahko peňazí nevzdá, vyhodili z okna kufor a prudko zabrzdili. Muž sa už neudržal a spadol na diaľnici," uviedol.

Pri páde majiteľ peňazí utrpel niekoľko pomliaždenín a odrenín. "Peniaze a v záverečnej fáze i vlastní život ubránil," dodal Žurovec. Zločincom sa podarilo zmiznúť a teraz po nich policajti pátrajú. "Prípad je i varovaním pre všetkých, ktorí vyberajú v peňažných ústavoch väčší obnos peňazí. Pri zistení prepichnutej pneumatiky treba predovšetkým volať políciu a až potom pneuservis."

Informáciu priniesol portál novinky.cz.

Zdielať na

Najčítanejšie správy