Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hlúpy sk****syn: Biden hrubo urazil novinára
Zdielať na

Hlúpy sk****syn: Biden hrubo urazil novinára

WASHINGTON / Joe Biden na pondelkovej tlačovej konferencii počastoval jedného z novinárov nevyberavou nadávkou. Stalo sa tak po tom, čo dostal otázku týkajúcu sa dopadov ekonomickej krízy.

"Myslíte si, že vám inflácia môže priťažiť v primárkach?" spýtal sa Peter Doocy, korešpondent z Bieleho domu pre stanicu Fox News. Americký prezident stratil nervy a servítku si pred ústa nedal. "Je to veľká výhoda. Viac inflácie. Aký hlúpy sk****syn," zamrmlal si sarkasticky pod nos, zrejme netušiac, že mikrofóny naďalej zachytávajú jeho slová.

Pred novinármi vystúpil na začiatku stretnutia kabinetu, ktorý sa zaoberal hospodárskou konkurencieschopnosťou krajiny. Pôsobil mierne podráždene, pričom podotkol, že nebude odpovedať na otázky netýkajúce sa ekonomických záležitostí. Redaktor televízie, ktorá je známa pre svoju náklonnosť k republikánom, svoju otázku položil počas toho, ako bol spolu s kolegami vyvádzaný z miestnosti

Biden sa s ním približne hodinu na to skontaktoval a situáciu si vydiskutovali. "Povedal mi 'Nebolo to nič osobné, kamoš' a zhodli sme sa, že musíme ísť ďalej. Pripomenul som mu však, že sa aj naďalej budem pýtať nepríjemné otázky, ktoré mu nedá nikto iný. Na to odpovedal jednoducho: 'Musíš,'" referoval Doocy na prominentnej show Seana Hannityho patriacej jeho materskej televízii.

Pri otázke, či sa mu ospravedlnil, odpovedal vyhýbavo, no prejavil pochopenie. "Svet je na pokraji tretej svetovej vojny so všetkým, čo sa momentálne deje. Cením si, že prezident mal pár minút na to, aby mi zavolal a vyčistil vzduch," povedal. Podľa vlastných slov urážku nepočul, upozornili ho na ňu až kolegovia. Boj medzi Bidenom a Fox News začal už počas jeho kampane, čo bolo zapríčinené občasnou subjektivitou amerického vysielateľa. Minulý týždeň sa prezident dostal do konfliktu s Jacquim Hienrichom - otázku "Prečo čakáte na Putinov prvý krok?" označil za hlúpu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy