Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tragická nehoda v Maďarsku: Autobus narazil do mostnej konštrukcie, hlásia 8 mŕtvych
Zdielať na

Tragická nehoda v Maďarsku: Autobus narazil do mostnej konštrukcie, hlásia 8 mŕtvych

Archívne video

BUDAPEŠŤ / Minimálne 8 ľudí neprežilo nehodu autobusu na diaľnici juhozápadne od Budapešti. Ten viezol dovolenkárov vracajúcich sa z Chorvátska. Na jeho palube bolo vyše 50-t cestujúcich. Dvaja sú v ťažkom stave.

Autobus okolo piatej hodiny ráno v plnej rýchlosti prerazil zvodidlá. K nehode došlo zhruba 70 kilometrov juhozápadne od Budapešti.  "Autobus z doteraz neznámych príčin zišiel z vozovky a prevrátil sa nabok," informoval tlačový referent polície Imre Szabó.

Na miesto boli vyslané viaceré hasičské a záchranárske posádky. V autobuse sa viezli maďarskí dovolenkári. Vracali sa z chorvátskeho ostrova Krk. "Najdôležitejšou úlohou prvého tímu bolo vyslobodenie zakliesnených," skonštatovala hovorkyňa krízového štábu Anett Szabó-Bisztric.


Cestujúcich zachraňovali z oboch koncov autobusu, cez rozbité sklá. Kolegovia použili viaceré hydraulické prístroje, museli odstrániť displeje na strope aj viaceré sedadlá. Dovedna vyslobodil 14 ľudí.

Osem osôb zraneniam podľahlo na mieste. Ľahké až stredne ťažké zranenia utrpelo 48 ľudí. Okolnosti naznačujú tomu, že vodič, ktorý je tiež jednou z obetí, buď za volantom zaspal alebo sa mu urobilo nevoľno.

noviny.sk/googlemaps

Súvisiace články

Najčítanejšie správy