Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
FOTOGALÉRIA: Miliardár Jeff Bezos vyletel do vesmíru a úspešne vrátil s posádkou naspäť
Zdielať na

FOTOGALÉRIA: Miliardár Jeff Bezos vyletel do vesmíru a úspešne vrátil s posádkou naspäť

Archívne video

Mys Canaveral -Miliardár Jeff Bezos v utorok odletel do vesmíru prvým letom s posádkou svojej raketovej lode New Shepard. Posádka, ktorú okrem Jeffa Bezosa tvoril aj jeho brat, najstaršia osoba letiaca do vesmíru a 18 ročný Oliver.

Miliardár Jeff Bezos v utorok odletel do vesmíru prvým letom s posádkou svojej raketovej lode New Shepard. Sprevádzal ho Mark Bezos, jeho brat, 82-ročná priekopníčka vesmírnych letov Wally Funk a 18-ročný študent.

Cestovali v kapsule s najväčšími oknami vyletenými do vesmíru, ktoré ponúkajú ohromujúci výhľad na Zem. Štvorčlenná posádka vyletela za hranicu do vesmíru, nad Kármánovu hranicu vo výške 100 kilometrov a úspešne pristála texaskej púšti. 

​Nový Shepard, ktorý postavila Bezosova spoločnosť Blue Origin, je navrhnutý tak, aby slúžil na rozvíjajúcom sa trhu vesmírnej turistiky. Medzi pasažiermi je najstaršia osoba, ktorá vyšla do vesmíru - pani Funk - a najmladší študent Oliver Daemen. "Som nadšený. Ľudia sa ma stále pýtajú, či som nervózny. Nie som naozaj nervózny, som zvedavý. Chcem vedieť, čo sa naučíme," uviedol Bezos v rozhovore pre CBS News. "Trénovali sme. Toto vozidlo je pripravené, táto posádka je pripravená, tento tím je úžasný. Máme z toho naozaj dobrý pocit."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy